Metsäkauriita ikkunan takana

Kauriit ovat alkaneet palailla kotipihalle kesän tauon jälkeen. Ne lähtevät aina loppukeväällä salaiseen paikkaan ja palaavat, kun ruoka alkaa vähentyä luonnosta. Ensimmäiset kauriit pistäytyivät pihalla jo elokuussa, ja sen jälkeen ne ovat muutaman päivän välein käyneet tarkistamassa onko Mäntymäen ravintola jo auki. 


Olen jo vähän jo aloitellut niiden ruokkimista, mutta vain sen verran, että ne tottuvat erilaiseen muonaan kuin mitä ne metsästä ja pelloilta napostelevat.


Vielä eläimet eivät kulje laumassa vaan yksin tai pienissä porukoissa. Yksi naaras on nyt käynyt monena päivänä brunssilla. Se nakertelee omenoita ja leipäpalasia ja katselee koko ajan tarkasti ympärilleen. 

Irtokoirat ja kauriit tai muut metsäneläimet tai linnut eivät ole ollenkaan hyvä yhdistelmä. Kiukuttaa kun ikkunasta näen ihmisten laskevan koirat irti viereiselle pellolle. Jonkun aikaa sitten taas kerran yksi hurtta ajoi kahta kaurista takaa pihan poikki. Se oli onneksi kauriita hitaampi ja jäi jälkeen jo ennen metsänreunaa. Kohta koira kieli pitkällä roikkuen puuskutti pihalle ja nuuski koko pihan. 

Metsäkauris on kaunis myös kankaissa ja tauluissa. Jotenkin kaurisaiheet ovat lisääntyneet sisustuksessa. Aiheesta tarkemmin postauksessa Kauriskamaa

Kauriskamaapostauksesta unohtuivat nämä suloiset kauriit.

Viime talvena sain naapurin Leenalta näin ihanan heijastimen. 


Pehmobambit ovat kirppislöytöjä.


Upouusi bambini ei ole vielä edes tullut Mäntymäelle. Johanna ja Bayowa toivat sen tuliaisiksi syyslomamatkalta Bulgariasta, ja se odottaa vielä välietapissa perillepääsyä. 


Eläinjuttuja löytyy lisää hakusanoilla

metsäkauriit
puput
oravat
siilit
linnut

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla