Amppeliruukku sai pinnan kahvikupeista


Alunperin amppeliin tarkoitettu saviruukku oli valkoinen ja ehjä. Ei kannattaisi olla liian siisti. Kenties ruukku olisi ehjä vielä tänäkin päivänä, jos en olisi saanut päähäni sitä puunata. Pesun jälkeen kopsautin sen tiskipöydän nurkkaan, ja siitä irtosi pala. 


Koska en muutenkaan ihmeemmin välittänyt ruukusta, siirsin sen syrjään odottamaan käsittelyä. Kesä kerkisi mennä, ennen kuin seuraavan kerran sen muistin. 


Toissapäivänä se näytti tältä.¨



Leikkelin rikkoutuneita kuppeja ja pari pientä lautasta vieläkin pienemmiksi siruiksi mosaiikkisaksilla. Sitten liimasin palasia sikinsokin ruukun pinnalle. 
Jos joku innostuu leikkelemään mosaiikkeja, niin muistakaa varata suojalasit lähettyville. Tai siis mieluiten päähän. Sirut lentelevät minne sattuu. Hyvällä tuurilla osa lentää roskikseen, jos muruja leikkelee sen yläpuolella.


Eilen ruukku näytti lähinnä siltä, kuin joku olisi yrkännyt sen päälle pinaattivelliä. Totta puhuen, se meinasi jäädäkin tämän näköiseksi, koska unohdin putsata siitä enimmät  saumauslaastit ajoissa. Siis silloin kun laasti olisi lähtenyt pyyhkimällä pois. 
Tai en nyt oikeastaan unohtanut, vaan en jaksanut sitä iltamyöhällä putsata. Sitäpaitsi telkkarissa oli joku hyvä ohjelma. Vasta myöhemmin unohdin koko homman. 
Ehkä aamulla olisi vielä ollut toiveita saada ruukku pyykäisemällä siistiksi, mutta en edelleenkään muistanut koko asiaa. 

Tarkoitukseni oli sävyttää jauhemainen saumauslaasti violetiksi, mutta nappasin väripullot kaapista hämärässä. Niinpä sitten lorautin laastiin ensin sinistä ja sen päälle keltaista väriä. Nestemäinen väri oli laastissa samantien kun pulloa kallistin. 
Läiskin laastia reilusti ruukun päälle kertakäyttöhanskat kädessä. Muuten hyvä idea, mutta hanskassa oli reikä, ja etusormi on vieläkin vihreä. 



Eilen raaputtelin liikoja, kivikovia laasteja puukolla irti yli puoli tuntia, ja tänään puuhassa vierähti puolitoista tuntia. Pölyä riitti taas varsin kiitettävästi. Lopputulos on onneksi mielestäni aika kiva.
Ja se kolokin peittyi mönjän alle. 

MUITA MOSAIIKKIJUTTUJA

Peilien koristelua

ja hakusanalla mosaiikit.



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla