Kengänkopukoiden uudet korot

Ihmettelin konserttipaikalla, kun kenkäni kopisivat tavallista kovemmin. Kotona ymmärsin miksi. Toisesta korosta oli tippunut kantalappu, ja olin koputellut metallinaulalla. Hyvä etten juuttunut mihinkään kiinni. 

Koska kauan sitten tuunaamani nahkakorot olivat jo muutenkin vähän kulahtaneet, otin korot taas käsittelyyn. 



Aikaisempia korkojen tuunauksia tässä 
Kenkähullun vikaa

Rapsuttelin repaleiset nahkat korkojen pinnalta pois. Sitten näpertelin koroille uuden pinnan nahkapaloista samaan tapaan kuin vähän aikaa sitten tein toisillekin koroille. Nahkasiprut liimasin paikoilleen kuumaliimalla, ja saumaukset tein mustalla kuumaliimalla. Musta liima ei käyttäytynyt samoin kuin kirkas. Liimaa ei meinannut ensin tulla esiin ollenkaan ja kun sitten lopulta tuli, niin sitä tuli oikein turskahtelemalla. Niinpä tein suosiolla liimasta saumoihin kohokuvioita. Kuvassa ne näyttävät ... ei kovin hienoilta, mutta kauempaa katsottuna ne ovat ihan kivat.



Koska toisesta kannasta kantalappu oli historiaa, otti kaverini toisenkin kengän lapun irti. Uudet laput hän leikkasi sandaalien kantalapuista. Sandaalit olivat vähälle käytölle jääneet euron kirppukengät. Kantalappujen lisäksi otin sandaaleista hyödynnettäviksi kiiltonahkaiset remmit. Niistähän muuten leikkasin siivut jo näihinkin kantoihin.

Tällä kylällä ei ole suutaria, enkä aina viitsisi rahata kenkiä suutareille toisille paikkakunnille. Siksi pyysin kaveriani harjoittelemaan lappujen tekemistä. Ennen seuraavaa lappuharjoitusta pitää puukolleni tehdä jotain. Esimerkiksi teroittaa. Sitten lappuihin ei jää kulmia, joskaan ne eivät juurikaan näy, eivätkä varsinkaan haittaa menoa. Tylsät työkalut vaan ovat niin hankalia käyttää.


Laput liimattiin paikoilleen pikaliimalla ja pysyminen varmistettiin pienillä nauloilla. Liimaus kun ei tarttunut, vaikka mainoksen mukaan liiman olisi pitänyt olla supertehokasta. 

Lisää tuunattuja kenkiä löytyy hakusanalla kengät.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla