Missumussu kainalossa ja kauriit yökylässä

Kun aamulla raotin silmiäni, nukkui Missu tapansa mukaan tiukasti kainalossani. Lopulta kun raskin kömpiä ylös lämpöpatterini vierestä ja avasin verhot, näin ensimmäisenä kolme kaurista nukkumassa aivan makkarin ikkunan takana. Ne olivat jääneet siihen aamuöisen haukkapalan jälkeen. Aika ihana aloitus tälle päivälle!


Missu katseli innoissaan kauriita sylistäni käsin. Kun ne nousivat aamiaiselle, alkoi Missun häntä viuhua ja se tarkkaili kauriita hievahtamatta. Ensimmäistä kertaa tänä talvena kauriit olivat asettuneet nukkumaan noin lähelle taloa. Muina talvina se on tavallista, mutta aina yhtä suloista. Kun kauriit siirtyivät sivummalle, kaivautui Missu takaisin vällyjen alle jatkamaan uniaan.


Kauriiden kuvat ovat viime talven otoksia. Tämän postauksen kuvat otin ulkoillessani kauriiden kanssa. Sanon aina ulkoilevani kauriiden kanssa, koska se kuulostaa niin juhlalliselta. Ja onhan se tottakin, koska kauriit ja minä olemme silloin pihalla samaan aikaan.


Viime talvena kauriit oleilivat usein kotosalla aamusta aamuun. 


Ne jaloittelivat välillä, kävivät syömässä muutaman metrin päässä ja palasivat makuusijoilleen. Lunta oli tosi paljon, ja kauriiden oli suojaisaa nukkua päivä- ja yöunia kinosten keskellä. Kun kävin lisäilemässä ruokia, joku köllöttelijöistä saattoi nousta koivilleen vilkaisemaan häiriötekijää, mutta suurin osa lauman jäsenistä ei korvaansa lotkauttanut. MInulle on aina kunnianosoitus, jos metsäneläimet eivät häiriinny läsnäolostani. 


Viime yönä yökylässä oli äiti ja kaksi vasaa, tyttö ja poika. Yhteensä kauriita on nyt seitsemän, ja ne kulkevat Tiinan ja Pekan laittaman ruokapaikan ja minun pihani väliä. 


Toivottavasti kauriit taas lisääntyvät pakkasten kovetessa. Lähikaupasta saan eläimille bioroskikseen meneviä hedelmiä ja kasviksia ja leipää. Lisäksi tarjolla on aina kauraa.
Puputkin hyödyntävät tarjoiluja kuten myös linnut ja oravat. Viime talvena kasoilla kävi myös kettu. Tänä talvena en ole kettua nähnyt, mutta Tiina ja Pekka bongasivat sen pari viikkoa sitten myyräjahdissa talojamme yhdistävän tien varressa. 


Lisää kaurispostauksia löytyy tunnisteella metsäkauriit.

Myös muille pihani asukkaille on omat hakutunnisteet

oravat
puput
siilit 
linnut
pitkähäntäiset


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lankojen värjäys koukuttaa

Horsmapusikosta lankoja värjäämään

Jäähyväiset