Joulurauhaa metsänreunassa

Kävin viimeisen kolmen viikon aikana viidessä joulukonsertissa ja eilen vielä katsomassa jouludraama Immanuelin Nurmeksen kirkonmäellä. Joku tapahtumista olisi varmaan jäänyt väliin, jos en olisi ollut kirjoittamassa niistä paikallislehteen. 

Noin runsaan jouluohjelman jälkeen on mukava viettää joulua kotosalla kaikessa hiljaisuudessa. En ole kuluneina viikkoina edes kaivannut joululauluja, vaikka tavallisesti kuuntelen niitä sekä levyiltä että radiosta. 


Postauksen kuvat ovat aiemmilta talvilta, vaikka kauriit käyvät nytkin pihalla joka päivä. 
Aamulla oli vielä hämärää, kun kurkkasin verhonraosta pihalle. Äitikauris oli tuolloin jo aamiaisella kahden lapsosensa kanssa. 


Kuten nämäkin kaksoset, villiintyvät myös tämän talven pikkukauriit joskus kokeilemaan sarviensa tehoa.


 Niin pienistä sarvista ei ole vaaraa kenellekään, semmoiset tyngät ne vasta ovat. 


Joskus ruokailu keskeytyy, kun paksun turkin alla kutisee. Onneksi kauriiden koivilla yltää rapsuttamaan kutisevia kohtia. 


Tuntuu aina yhtä kivalta, kun kauriit jäävät nukkumaan pihalle. Viimeksi eilen aamulla kaksi kaurista kömpi hangesta pystyyn ja suunnisti suoraan aamupalalle makkarin ikkunan taakse. 


Koska pyrin aina juhlapäivinä - ja mahdollisimman paljon myös muina päivinä - tekemään juuri sitä mitä huvittaa, taidan kömpiä Missumussun viereen päiväunille. 

Näiden kauriskuvien myötä toivotan hyvää aattoiltaa lukijoilleni!


Eläinpostauksia löytyy lisää tunnisteilla

metsäkauriit
oravat 
puput
siilit
linnut
don-sfinx

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla