Kapeasta hameesta kassi

Mustaruusuinen kapea hame oli vuosien takainen pikaostos Kuhmon kamarimusiikin konserttien välissä. Tauolla oli juuri sopivasti aikaa kipaista läheiseen vaatekauppaan ja takaisin. Sen verran ehdin alerekissä roikkunutta hametta sovittaa, että totesin sen mahtuvan päälle ja näyttävän kivalta. 

Selitys halvalle hinnalle paljastui, kun seuraavana päivänä, ja lähdin sipsuttelemaan uudessa hameessa portaita ylös. Räts vaan ja kävelyhalkion pituus jatkui muutamalla sentillä. Loppupäivän kävelin sitten aika pienillä askelilla. 

Tein kävelyhalkioon tuplasauman, mutta koska hame oli yksinkertaisesti liian kapea kävelemiseen, halkio ripsahti taas rikki. Sillä kertaa tuhot olivat edellistä kertaa suuremmat. Koska huolellisesti ommeltu sauma ei antanut periksi, repesi kangas ompeleen vierestä. 

Tein vielä pari korjausyritystä jatkamalla halkiota korkeammaksi. Se alkoi antaa tarpeeksi liikkumatilaa vasta, kun se ulottui takapuoleen saakka. Ei ollut kovin kiva kävellä pikkupöksyt vilkkuen, joten hame joutui vuosiksi hamepinon alimmaiseksi. 

Sieltä sen kerran kaivoin esiin, ja ompelin siitä kassin. 


Pätkäisin helmaa sen verran, että sain materiaalia kantohihnoja varten.


Jätin hameen vetskarin ja vuorin paikoilleen. Kassista on ollut moninverroin enemmän iloa kuin hameesta, jota jota ei voinut käyttää. Kassi on napakkaa kangasta ja silti kevyt, ja sen sisälle sopivat monet ostokset.

Tuunattuja kasseja ja laukkuja löytyy lisää tunnisteella laukut ja tuunattuja hameita ja mekkoja hakusanalla hameet.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa