Vihermehukuume pahenee

Puolitoista viikkoa sitten hankkimani mehulinko oli paras ostos pitkiin aikoihin. Olen kokeillut jo monia vihermehua ihan tavallista aineksista. Katariinalta (Katso Hurahdus vihermehuihin) saamani vinkin mukaan aloitan aamut lasillisella vihermehua. Melkein joka päivä juon iltapäivällä toisen lasillisen, ainakin näin alkuhuumassa. Käytän aamu-ja päivämehuihin eri aineita, etten vahingossa saa yliannostusta mistään. Omenaa ja porkkanaa kyllä saatan laittaa päivän molempiin annoksiin, koska niitä voi muutenkin popsia päivässä monta kipaletta.

Villivihanneksista saa näppärästi lisäytyä mehuihin. Maasta ovat jo ponnistaneet voikukat ja poimulehdet. Noukin niitä pieniä määriä kerrallaan, huuhtaisen ja pistän muiden ainesten sekaan. 


Hempeä vihreä mehu sisältää

parsakaalia
kukkakaalin lehtiä
omenan
voikukan lehtiä
tankoparsaa
inkivääriä


Sekä voikukkaa että poimulehteä kuivatan myös teetä varten, mutta kasvustot ovat vielä liian vaatimattomia keräilytarkoitukseen. 


Linkoon jäävä röppö on tosi kuivaa. Ei se pahaa ole, mutta en ole hyödyntänyt sitä mitenkään. Kaavin osat nuolimella mahdollisimman puhtaiksi, ja pesen ne joko käsin tai koneessa. Käsinpesun teen sankossa, ja huilautan veden pihakasveille. Saniaiset ovat mielissään saadessaan joka päivä vettä juurilleen, eikä töhnä ei heti ala haiskahtaa altaan rööreissä.


Linko on helppo purkaa osiin ja kasata takaisin. 


Vaalea purppuramehu kellertävällä vaahdolla sisältää

poimulehtiä
inkivääriä
omenan
punakaalia
kurkumaa 
kurkkua



Välillä sekoitan annokseen vain muutamia kasviksia, mutta useimmin tykkään laittaa useampia lajeja, pieniä määriä kutakin. Inkivääriä laitan nokareen melkein jokaiseen drinksuun. Enimmäkseen mehuista tulee hurjan maukkaita, mutta joskus makua ei voi niin vuolaasti kehua. Kaikki olen kuitenkin hörppäissyt. Omenalla ja porkkanalla saa melkein mistä mehusta vaan hyvää. 

Vihermehujutut laitan hakusanan vihermehut alle. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla