Lämmintä leipää

Ei leivän leipominen voisi helpommaksi tulla. Tiskiä tuli kulho, vuoka, lusikka, desilitramitta ja taikinakoukut. Kädet eivät edes tahmaantuneet.

Tarvikkeet
gluteeniton leipäjauhoseos, jonka mukana tuli hiivapussi
puoli desiä öljyä
4,5 dl kylmää vettä

Ensin sekoitettiin hiiva ja jauhot keskenään. 
Sitten lisättiin öljy ja vesi. 
Aluksi taikinaa piti vatkata hitaalla vauhdilla ja sitten täysillä nelisen minuuttia.

Taikina irtosi hyvin kulhosta märän nuolijan avulla. Koska huushollissani ei ole leipävuokaa, pläjäytin taikinan voideltuun uunivuokaan. Se osoittautui passeliksi tähän hommaan.  


Leivinuuni ei ollut valmis sillä hetkellä kun päätin leivän tekaista. Siksi paistoin leivän sähkiksessä, ehkä 50 minuuttia 200 asteessa. Ennen paistamista leivän piti antaa kohota 45 minuuttia lämpimässä paikassa. Paistamisen jälkeen se pumpsahti sievästi ulos vuokasta. Kaikki meni siis niinkuin  ohjeessa sanottiin. 

Maku? No, ei hullumpaa. Olen usein mauttomampaa gluteenitonta leipomon leipää syönyt. Ehkä leipä olisi saanut olla viisi minuuttia kauemmin uunissa. Taidanpa tehdä samanlaista toistekin, mutta sillä kertaa paistan leivän leivinuunissa.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säärystimet virkkaamalla

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa