Hortonomi Missu ja kesähuone

Kuistista saa helposti kivan kesähuoneen. Sisustusta muuttelen mielen mukaan. Joskus kuistilla on nojatuoli ja pieni pöytä. Kesähuoneessa on mukava istuskella sateella, tai jos muuten on liian viileää lueskella taivasalla. 

Tällä kertaa nojatuolin paikalla on pieni kirjoituspöytä, jonka ääressä puuhaillessa voi  katsella kolmeen suuntaan pihalle tai pellolle ja sen takaa näkyvälle järvelle 


Äitienpäivän kunniaksi sain Heidiltä, Johannalta ja Leilalta ihanan kukkakimpun. Freesioissa on huumaava tuoksu, joka täyttää koko pienen kuistin. 


Missu kiinnostui kimpusta heti ja nuuhki sitä innoissaan. 


Nuuhkittuaan kimpun tarkasti joka puolelta pitkähäntäinen hortonomi tarkisti ruukkukukat. Siirsin Saint Pauliat, kultaköynnöksen, enkelinsiivet, kaktuksen, posliinikukan ja köynnöksen jonka nimeä en tiedä, kuistille. Saint Pauliat eivät ole ollenkaan vielä suostuneet kukkimaan, mutta jospa ne innostuisivat kun pääsivät lempi-ikkunalleen, aamuauringon puolelle. 


Kesken kukkahommien Missu huomasi kärpäsen  


ja jahtasi sitä pitkin ikkunalautoja ja pöytää. Huonostihan siinä kävi. 


 Yksi Saint Paulia keikahti kumoon ja toisesta katkesi monta lehteä. 


Sori! 


Unohdin leikata enkelinsiivet ajoissa, ja nyt ne näyttävät vähän aikaa aika tönköiltä. Ne onneksi virkistyvät nopeasti leikkaamisen jälkeen ja alkavat kukkia ja työntää uusia lehtiä. 


Kaktus ehti kukkia ennen kuistille siirtämistä.


Siinä oli kukkia enemmän kuin aikaisemmin. 


Tuvassa Missu kävi maistelemassa kevätsipulin varsia. Ilmeisesti ne eivät olleet ihan kamalia, koska kohta Missu maisteli varsia vielä uudestaan. 


Missujuttuja löytyy lisää hakusanalla don-sfinx ja kukkajuttuja hakusanalla kukat. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla