Herkkupäivä
Hujautin eilen fillarilla naapuriin Tiinan synttäreille. Kutsussa luki, että tarjolla olisi gluteenitonta mansikkakakkua, mutta oli siellä paljon muutakin.
Olin kaksi ja puoli tuntia aikaisemmin popsinut kotona lounaan, mutta niinpähän vain mahaan mahtui tämä herkullinen annos.
Venla kattoi lautaselle
paistettua fileroitua haukea
uusia perunoita ja porkkanoita
nokkospestoa
piparjuuripestoa
ketunleipiä
Nokkospeston ohje
Sekoita keskenään
desi ryöpättyjä nokkosia
vajaa desi oliiviöljyä
reilusti sitruunamehua
kierroksia pippurimyllystä
ripaukset suolaa ja sokeria
pari ruokalusikkallista parmesan-raastetta
Nokkosten ryöppäys sujui näppärästi, kun vastakerättyjen nokkosten päälle kaatoi kiehuvaa vettä, ja antoi nokkosten lillua vedessä kunnes ne pehmenivät.
Jäähtyneen veden Tiina kippasi kukkasille.
Piparjuuripeston ohje
kuori ja raasta kolme pätkää piparjuurta
sekoita raasta desilitraan turkkilaista jogurttia
lisää tilliä
sitruunamehua (maistele välillä onko maku sopiva)
ripaus suolaa ja pippuria
Tiinan ja Pekan luo on minulta matkaa vain vajaa kilometri, mutta kukkaset kukkivat pihoillamme eri tahtia. Naapurin piha on aurinkoinen ranta kun taas minun on mäntymetsä.
Minun kulleroni näyttävät tältä.
Tässä naapurin kullerot.
Jälkiruuaksi oli gluteenitonta mansikkakakkua, jonka Venla koristeli tuoreilla mansikoilla ja punaisen viinimarjapensaan kukkasilla.
Minun pihallani kukkii peräti kaksi vuohenjuurta.
Tiinan ja Pekan kukkapenkki näyttää tältä.
Minulla pihaa koristavat männyt, ja naapurin pihaa suloiset omenankukkaset.
Kotiin sain tuomisiksi pussillisen vasta maasta nostettuja piparjuuria ja pestyjä nokkosenlehtiä.