Aamudrinksuja

Aika sievää mehuainesta on nyt lähistöllä riittämiin. Yksistään villivihanneksista tulee mehua aika vähän, mutta ne ovat kivoja mausteita muiden ainesten joukossa. 


Tähän asti olen käyttänyt mehuihin voikukan, horsman ja poimulehden lehtiosia mutta ainakin myös voikukan ja horsman somat kukkaset kävisivät mehustettaviksi. Täytynee niitä kokeilla.

Horsmankukista tein viime kesänä Sumin ohjeen mukaan mehua. 
Mehun ohje on tässä Horsman lumoissa.

Sumin blogissa, jota pääsee näppärästi lukemaan blogini kohdasta näitä vilkuilen, on paljon toinen toistaan herkullisempia reseptejä. 



Sen lisäksi että vihreä

voikukka - keräkaali - kesäkurpitsa - omena - inkiväärimehu
tihkui terveellisyyttä, se oli myös kaunista ja hyvää.



Kaalimehu on aika herttaisen näköistä. Siihen laitoin

punakaalia
kukkakaalia
keräkaalia

ja terästykseksi

omenan, voikukkaa ja hippusen inkivääriä

Laitan moniin mehuihin inkivääriä pienen murusen. Jos sitä laittaa liikaa, se muuttaa mehun makua liikaa. Kaalimehujen aineksia ei ehkä heti arvaisi. Mehustus muuttaa kaalit lempeämmän makuisiksi kuin mitä lehdet narskutettaessa ovat. Paitsi yhdellä kertaa, kun kaalin sisus oli muuttunut kitkeräksi. En voi sanoa tykänneeni mehun mausta. Yritin peittää kitkeryyttä lisäämällä omenaa ja ripottelemalla mehuun kurkumaa, mutta se oli kyllä aika pahaa. 


Punakaalia sisältävät mehut häivähtävät purppuraa. 


Tämä räväkän värinen oranssinkukertava mehu sisältää 

palan punakaalia
ison porkkanan
palan palsternakkaa
omenan
nipun poimulehtiä
palan kesäkurpitsaa

Maultaan mehu oli maukasta. Punakaali teki vaahtoon kivoja punaisia raitoja.


Kuten kuvasta voi päätellä, on tässä vihreässä mehussa 

parsakaalia
tankoparsaa
ja omenaa 

Niiden lisäksi se sisältää voikukkaa, kukkakaalin lehtiä ja inkivääriä.


Tarjosin vierailleni Seijalle Raijalle vihermehupaukut, joissa oli porkkanaa, omenaa, keräkurpitsaa ja inkivääriä. 
Raija otti aineksista jääneen röpön mukaansa kokeillaakseen sitä lettutaikinaan. 

Taikinaan hän lisäsi

maitoa
munan
ripauksen suolaa
vehnäjauhoja

ja paistoi lettuset rypsiöljyssä. 

Raijan mukaan letut olivat maukkaita ja täyttäviä ja parhaimmillaan, kun niiden päälle ripotteli sokeria. Appelsiinimarmeladi ei kuulema jotenkin sopinut lettujen makuun.

Lisää mehujuttuja löytyy tunnisteella vihermehut.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa