Hurahdus vihermehuihin

Joskus vain pieni hetki auttaa tekemään päätöksiä. Minulle se hetki oli tällä kertaa parin päivän takainen juttukeikka Katariina ja Mika Okkosen vihermehu-iltaan. 

Olin jo valmiiksi kiinnostunut vihermehuista, mutta en koskaan saanut aikaiseksi perehtyä asiaan tarpeeksi. Katariina ja Mika tarjosivat heti tilaisuuden aluksi omenoista, inkivääristä ja limestä tehdyt paukut. Se oli hyvä veto. 

Kolilla asuva luontoliikuttaja Katariina kertoi hurahtaneensa vihermehuihin hetkessä, vaikka olikin mennyt kuuntelemaan aiheesta alustustusta hieman epäillen. Heti kotiin mentyään Katariina sai tartutettua vihermehukuumeen mieheensä, ja parin tunnin päästä heillä oli jo oma mehulinko. Kolilta linkokauppaan Joensuuhun ajaa noin tunnin, joten kaikki tapahtui aika nopeasti. 

Minä olin paljon hitaampi. Päätöksen ostamisesta tein oikeastaan jo tilaisuudessa, mutta kaupassa kävin vasta seuraavana iltapäivänä. 

Tämän aamun herkullinen vitamiini-hivenainepaukku sisältää 

pienen punajuuren
omenan
inkivääriä
punakaalia
kaksi pientä porkkanaa

Ei siis mitään turhaa

Ja maku vie kielen mennessään.



Ensimmäinen omatekoinen mehu syntyi omenasta, kahdesta pienestä porkkanasta, pienestä punajuuresta ja murusesta inkivääristä.


Samalla kun kävin linko-ostoksilla, hain kaupasta kassillisen kokeiltavia aineksia; parsakaalia, omenoita, inkivääriä, salaattia, punakaalia, punajuuria, palsternakkaa, porkkanoita. Olikin sopiva hetki käydä kaupassa, koska jääkaappi ammotti muutenkin tyhjyttään. Mehuaineksia oli valmiina vain kesäkurpitsaa, paprikaa ja satsumoita.

Seuraavana päivänä hain lisää inkivääriä ja sen lisäksi tankoparsaa, keräkaalia, persiljaa ja kukkakaalia. Mikään ei varsinaisesti ollut ylimääräistä, koska muutenkin elän lähinnä kasviksilla. Voin siis samoista aineksista kokata myös lämpimät ruuat. 




Kaverini sai ensimmäisenä maistaa herkkujuomaa, jonka ainekset olivat

pieni punajuuri
vähän inkivääriä
kesäkurpitsaa
omena
porkkana
punakaalia


Vihreä mehu sisältää

kolme tankoparsaa
persiljaa
parsakaalia
omenan
inkivääriä
kesäkurpitsaa
satsuman


Lisää vihermehujuttuja tulossa varmaan aika pian. 

Niissä jutuissa kirjoitan myös mehujen tekemisestä, tarpeellisista toimenpiteistä, vekottimen käytöstä ja puhdistuksesta ja muista aiheeseen liittyivistä jutuista. 

Vihermehujuttuja löytyy lisää hakusanalla vihermehut.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa