Paitiksesta kassi

Näitä kirppiksiltä tehtyjä harhaostoksia näköjään riittää. Tässä muutama vuosi sitten ostetussa paitapuserossa ei ollut muuta vikaa kuin koko. Ja malli. Ja hinta. Muistan, että se maksoi ihan liikaa ollakseen käytetty paitis, mutta ihastuin kuosiin. Enkä viitsinyt houkutusta ennen maksamista kokeilla. 

Yritin jo aieimmin saada paidasta istuvamman avaamalla selässä olleen omituisen laskoksen, jonka sisäpuoli hehkui valkoisena. Mutta jos vaate on kertakaikkiaan liian lyhyt ja kikkana, se sellaisena ilman jatko-osia pysyy. 

No. Nyt se sitten on kassi. Kasseja tarvitaan aina, ja niitä saa helposti ujutettua kävijöiden mukaan. 


Paitis ei näytä pieneltä kokonaisena eikä varsinkaan kassina, mutta kun laitoin sen päälleni, aloin pursuta joka puolelta.


Napit, pesuohjelaput, kaulus, hihansuut ja kainaloiden yläpuolinen osa jää talteen myöhempää käyttöä varten. Kainaloiden alapuolinen osa muuttui kassiksi ja hihat hihnoiksi. 


Jätin helman oikaisematta, joten kassiin tuli kiva kaareva pohja. Laajensin pohjaa lisää ompelemalla sen nurkkiin kolmiot. Napittoman nappilistan ompelin umpeen. Kainaloiden kohdat ompelin suurinpiirtein suoriksi. Avasin selkä- ja mahapuolen neljä laskosta, ja kassiin tuli lisää tilaa. Tein yläreunaan kaksinkertaisen taitoksen ja ompelin kaksinkertaiset hihnat paikoilleen. 

Kevyt kassi sopii mainiosti käsilaukkuun, ja sen sisään sopii paljon onnistuneita ja epäonnistuineita kirppuostoksia. 


Lisää tuunattuja laukkuja löytyy tunnisteella laukut.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa