Vihermehua joka aamu


Keväällä hankkimani mehulinko on edelleen käytössä joka aamu. Vastapuristettu vihermehu on kiva tapaa aloittaa päivä. 

Hyödynnän mehussa mahdollisimman paljon kausikasviksia ja -hedelmiä. Naapurin runsaasta kesäkurpitsa- ja porkkanasadosta on riittänyt minullekin tänne saakka, ja Taina toi tullessaan kotimaisia omenia. Mehuun passaavat myös vähän kuhmuraiset omenat, ja oravat ja linnut popsivat mielellään niiden karat. 

Marjoja en raski laittaa mehuun, vaan syön puolukat, karpalot, mustikat ja mansikat sellaisenaan useimmiten jogurtin seassa. Tänä vuonna ei lakkoja eikä vattuja kertynyt ollenkaan. 

Kesällä pistin mehuun pihalta vastapoimittuja villivihanneksia, kuten horsmaa, nokkosta, poimulehteä, apilaa ja voikukkaa. 

Kuivattuja villivihanneksia on hyllyssä aika monta purkillista, mutta enimmäkseen lisään niitä vihreään teehen. Ylemmän listan lisäksi keräsin myös metsämansikan- ja mustikanlehtiä. Kuivatin lehtiä leivinuunin päällä pellillä, ja jemmasin ne vasta rutikuivina purnukoihin.

Lempimehuuni tulee omenaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja inkivääriä, mutta pyrin hörppimään myös muista aineksista tehtyjä juomia. 

Kuvan mehussa on juuri suosikkiaineksiani, mutta inkiväärin korvasin kurkumalla. 



En ollut aikasemmin kai edes nähnyt kurkumaa muussa muodossa kuin jauheena. Nyt onnistuin saamaan käsittelemättömiä juuria kaupasta. Lasilliseen mehua lisää pienen nokareen kuorittua juurta. 


Mehujuttuja löytyy lisää tunnisteella vihermehut.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla