Loista pimeässä, heijastimet heilumaan

Heijastimet ovat nyt tarpeen. Koska en joka kerta viitsi siirrellä noita halpoja henkivakuutuksia vaatteista toisiin, minulla on heijastinvalikoima naulakossa olevassa pussukassa. 

Kokeilin voiko heijastimia tehdä ilman yhtään ommelta, ja onnistuihan se. Joku viritelmä tosin joutui suoraan roskikseen, mutta jatkan kokeilua lähiaikoina.

Ensimmäisenä leikkasin suurinpiirtein hattivatin mallisen heijastimen heijastinnauhasta.


Liimasin sen nauhan nurjalle puolelle ja näin sain kaksipuoleisen heijastimen. Silmät leikkasin kimaltavasta paperista, jota olen käyttänyt heijastimiin aikaisemminkin. Silmät liimasin molemmille puolille heijastinta.


Koska heijastinnauhavarastoni oli huvennut vähiin, ostin maitokauppareissulla heijastinkassin. Siitä riittää moneen heijastimeen. 


Tähdestä tuli omituisen mallinen, mutta tein sen kuitenkin loppuun. Kaksipuoleisen heijastimen väliin laitoin kaksinkertaisen palan muovia, ettei se olisi ihan littana. Oikeastaan olin ajatellut tehdä tähtiheijastimesta pullakamman, mutta sellaista varten tähti olisi kannattanut leikata suuremmaksi.


Liiman kanssa oli sotkemisongelma. Jokainen liimaroiske jätti ruman jäljen heijastimeen. Ne peittyivät kiiltävien tiplujen alle, joita päädyin liimamaan tähteen enemmänkin kuin sotkujen peitoksi. 


Roinapurkista löytyi muutama styroksinen sydän ja paperimassainen isopäinen hahmo. 


Liimatuubissa oli varoitus, että liima voi aiheuttaa allergisen reaktion. Jos hajuhaittaa ei lasketa, en saanut reaktiota mutta styroksinen sydän sai. Heti kun olin painellut sen päälle heijastinkangasta, se rupesi muuttumaan muhkuraiseksi. Lopulta se syöpyi omituiseksi möykyksi. Pitäisi löytää jotain hellävaraisempaa liimaa, koska voimakashajuisia liimoja ei ole kiva käyttää. 


Ensin tarkoitukseni oli tehdä isopäisestä hahmosta enkeli, mutta siitä tuli tosi ruma. 


Niinpä nappasin siltä siivet pois, ja muutin sen möröksi. Ei se kovin kaunis ole vieläkään, mutta tekee tehtävänsä. Siihen pitää vielä lisätä ripustusnauha.


Lisää heijastimia löytyy tunnisteella heijastimet. 

Tässä muutama linkki

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla