Batman-heijastimet heilumaan


Minulla oli valmiiksi leikattuja Batman-hahmoja pannulappuja varten, ja meinasin ommella muutaman valmiiksi. Vanua etsiessäni löysinkin pätkän heijastinnauhaa, ja suunnitelmat muuttuivat. Sikäli hyvä muutos, sillä nyt jos koskaan on heijastimille käyttöä. (Yksi valmis aiemmin tehty pannulappu tässä Yksityiskohtia tuvassa)

Ensimmäinen tekele meni ihan pieleen, mutta onneksi ei ollut tarvikkeista pula. 



Silitin muutaman keltaisen silkkisen hahmon taakse tukikangasta. Samalla kun siksakkasin Batmanin reunat, kiinnitin sen nurjalle puolelle kaksinkertaisen palan muovia. Muovi siksi, kun hahmo oli vielä liian lötky heijastimeksi. Muovi oli peräisin jostain mummokerraston pakkauksesta. 


Ompeluun tuli välillä taukoa, koska Missu halusi osallistua puuhaan.



Seuraavaksi ompelin nurjalle puolelle kauttaaltaan heijastinnauhaa ja toiselle puolelle sen palasia. 

Helpompi heijastin olisi ollut tehdä kankaasta, mutta minulla oli vain nauhaa. Sikäli nauha oli kivempaa, koska tikkaukset tekivät heijastimista koristeellisia. Tikkailin niitä vielä lisääkin.



Missu testasi hampaillaan heijastimen vahvuuden. Hyvin kesti Batman testauksen.


Kahden heijastimen jälkeen kävin ostamassa lisää heijastavaa nauhaa - kapeaa, aika leveää ja tarraa. Näin siinä aina käy kun johonkin innostun, ettei loppua näy. Heijastimien näperteleminen ei ole vaikeaa, mutta aika hidasta se on. Ainakin kun en aloittaessani tiennyt miten heijastimet toteuttaisin, ja välillä vielä toheloin. Kolmannen ja neljännen tekeminen vasta alkoi vähän nopsemmin sujua.


Neljäs heijastin on pienempi kuin ensimmäiset, ja siitä jätin pois tukikankaan. Muuten tein sen samalla systeemillä kuin isommatkin. 

Nyörit ovat mikä mistäkin irrotettuja pätkiä ja kiinnityssyteemit ovat vanhoista avaimenperistä. Ompelin pätkät heijastinnauhaa myös nyöreihin. Se sekä lisää heijastuspintaa että peittää möykyt, jotka tulivat kun ompelin nyörit kiinni nipsuihin.


Kukkakoristeinen heijastin on puuta. Se on pala puisesta soittimesta. En tiedä mikä sen nimi on. Kukkaset ja siimanreiät olivat siinä jo valmiina. Sille en tehnyt muuta kuin liimasin siihen tarranauhaa ja pujotin siiman.

Lisää heijastimia

Nallukkaheijastin
Lisää heijastimia
Pullea heijastin pehmolelusta

ja tunnisteella heijastimet

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla