Kymppikalevin vapaus

Syyskuussa ikkunaani törmännyt nuori kanahaukka Kymppikalevi on päässyt vapauteen! 
Ensimmäinen lentoyritys viikon kuntoutuksen jälkeen oli epäonnistunut. Haukka oli silloin vain hyppinyt. Muutaman viikon hoitojakson jälkeen Kymppikalevin siivet olivat taas kantaneet, ja rengastettu lintu oli lähtenyt omille teilleen. 

Ikävästi alkaneella tarinalla oli mieltä kovasti ilahduttava päätös. Toivottavasti nuori herra haukka osaa vastedes väistellä ikkunoita


Tässä linkissä on luettavissa Kymppikalevin tarinan ensimmäinen osa



Birdlife sata lintua vuonna 2018 -listamme taitaa valitettavasti jäädä vajaaksi. Kesällä linturetket jäivät monista syistä vähiin, ja syksyllä retkeilyä vaikeutti viikkokausien myyräkuume. Kun lopulta kaverini kanssa lähdimme lintuilemaan, oli suurin osa muuttolinnuista jo muilla mailla vierahilla. 


Näimme kyllä kohtuullisen paljon lintuja, mutta ne olivat listalla jo ennestään.



Vähitellen lista kuitenkin karttui muutamalla linnulla.

81. Metso
82. Uivelo
83. Kuusitiainen
84. Varpuspöllö
85. Fasaani
86. Pyrstötiainen


 

Kotipihalla lintuja on paljon. Varsinkin sini-, hömö-, kuusi- ja talitiaisia vilisee lautojen ympärillä yhteensä kymmeniä. Myös närhet ja käpytikat viihtyvät pihalla, ja muutama viherpeippo ja peipponen viivyttelevät lähtöään. 
Pari päivää sitten nostin katseeni tietsikalta juuri, kun suuri pöllö vilahti ikkunan ohitse. Ehdin aamuhämärässä rekisteröidä vaan, että olipas se iso.  

Kesällä epävarmaksi jäänyt pöllöhavainto varmistui sarvipöllöksi. Se liihotteli tässä monet kerrat kesän aikana ja nappaili viereiseltä pellolta syötävää. Sarvipöllön poikasia ei tänä kesänä valitettavasti näkynyt eikä varsinkaan kuulunut. 

Aiemmat Birdlife -postaukset löytyvät tunnisteella birdlife 
ja kaikki lintujutut hakusanalla linnut.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla