Smoothiesta virtaa

Smoothie-innostus laantuu välillä vain palatakseen entistä ehompana takaisin. Teen seokset sauvasekottimella. Se on oikein näppärä vekotin ja helppo puhdistaa.



Smootheihin saa tungettu nuutuneitakin kasviksia ja hedelmiä. Niissä saa ihan huomaamatta superannokset hivenaineita ja vitamiineja. Niiden tekeminen on nopeaa ja helppoa, ja niillä saa vaihtelua luonnonjogurtteihin ja rahkoihin.

Jos seoksesta tulee liian kuivaa, siihen voi lorauttaa mantelimaitoa, soijamaitoa, kookosmaitoa, mehua, melkein mitä vaan nestemäistä mikä suussa hyvältä maistuu. 



Joku vihersmoothie maistui pahalta, mutta maku muuttui ihan siedettäväksi, kun lorautin siihen tilkan appelsiinisiirappia, jonka ohje on tässä Sitruunasiirappia / appelsiinisiirappia. Siirapissa oli tosin sokeria, mikä vähän syö smoothien terveellisyyttä, mutta parempi pieni paha kuin jättää smoothie syömättä.



Usein lisään vihersmoothien, joka syntyy vaikkapa salaatinlehdistä, kurkusta, tomaateista, kesäkurpitsasta, babypinaatista ... sekaan esimerkiksi persimonia, banaania, kiiwiä, viinirypäleitä, appelsiinia tai marjoja. Mitä nyt sattuu olemaan. Joskus lisään mausteeksi pari basilikanlehteä.
Kirpeätkin marjat kuten mustaviinimarjat ja puolukat muuttuvat makeiksi, kun niitä sotkee makeiden hedelmien kanssa.



Joskus vetäisen smoothit raakoina. Joskus syön ne kreikkalaisen jogurtin tai rahkan kanssa. Saatan pistää sekaan myös gluteenittomia maissihiutaleita ja mysliä. 

Usein ripottelen smoothieen kuivattua nokkosta. Silloin tällöin laitan lisäksi horsmaa, apilaa, voikukkaa tai poimulehteä. Ensi kesänä täytyy ahkeroida pusikoissa viime kesää enemmän. Villiyrttien kerääminen on mukavaa ja leppoisaa. Kun kerää ne itse, voi olla varma niiden alkuperästä. Tässä muutamia esimerkkejä Herkkuja metsäiseltä kotipihalta.








Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla