No, onko teillä niitä ja akat ratissa

Sisareni Taina kummasteli kerran töihin ajaessaan taustapeilissä näkyviä, ilmassa liiteleviä, pitkien hiusten näköisiä viuhakkeita. Pysähtyessään työpaikan pihalle hän tajusi, että taivasta kohti lepattavat tupsukat olivat lähtöisin hänen autonsa pakoputkesta.

Työkaverit katkaisivat auton kummallisen hännän, mutta kotimatkalla se kasvoi uudestaan. Kun Taina lähti ajamaan kotia kohti, ajoivat työkaverit viereiselle kaistalle ja hohottaen viittoilivat Tainan auton peräpuolta. Kotiin päästyään sisareni nyhtäisi putkesta seitsemän metriä äänenvaimentimesta irronnutta eristettä.

Myös seuraava sisareni auton vika herätti hilpeyttä liikenteessä. Häntä kotipihaan seurannut ventovieras mies nousi autostaan ja antoi tuomiseksi Tainan autosta tielle tipahtaneen pakoputken. Taina oli siihen asti ollut onnellisen tietämätön pakoputken tipahtamisesta. 

Minä puolestani kuulin kopsahduksen ostoksilta lähtiessäni. Oli se aika kova ääni, mutta en pohtinut sitä sen enempää. Kotipihassa näin, että autostani roikkui jotain omituista, puoliksi maassa makaava pakoputki. Ajon aikainen ääni ei siis ollutkaan kuulunut Radion sinfoniaorkesterin konsertista, jota ajellessani olin kuunnellut. 

Kytkimen käytin myös täysin loppuun. Auto ei kotiin tultuani inahtanut eteen eikä taakse, joten se piti hinattaman korjaamolle. Autoa hakemaan tullut mies mutisi jotain naiskuskeista. Aika asiatonta!


Taina ja äiti olivat kierrelleet kaupoissa etsimässä kumilenkeillä kiinnitettäviä papiljotteja. Autossa odotteleva Taina näki taustapeilistä äidin – joka ei erota automerkkejä toisistaan - tulevan kaupasta, ja suuntaavan takana olevan auton etupenkille.



Vieraan auton kuljettajalle äiti oli ärtyneenä kertonut, ettei sielläkään ollut niitä. Elekielellä, sormea päänsä sivustalla pyörittämällä, hän oli samalla kuvaillut papiljotteja. Tavallisesti sillä eleellä osoitetaan jonkun olevan vähän pöpi. Varsin pöpinä lie mies äitiäni, joka erheensä huomattuaan poistui sukkelasti autosta, pitänyt. Selityksittä äiti jatkoi matkaansa yhtä kummastuneena näytelmää seuraneen sisareni kyytiin.

Pöljäilyä löytyy lisää tunnisteella hupsut jutut. 




Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla