Sitruunasiirappia

Olen nykyisin laiska kokeilemaan uusia ruokajuttuja, mutta nyt innostuin sitruunasiirapin tekoon. Ohje sattui silmiin jostain vanhasta lehdestä.

Tässä ohje

Leikkaa kaksi pestyä (luomu)sitruunaa ohuiksi viipaleiksi, 
ja lado ne lasipurkkiin kerroksittain sokerin kanssa.


Kääntele purkkia puolin ja toisin, niin sokeri liukenee helpommin.
Muutamassa päivässä siirappi on valmista.


Purkki pitää säilyttää kylmässä.
En tiedä miten kauan siirappi säilyy. Nythän sen näkee. 
Paitsi jos se on niin hyvää, ettei se mässäilyn takia säily. 


Koska siirapin teko oli niin mukavaa ja helppoa, tein samaan syssyyn myös appelsiinisiirappia samalla reseptillä. 

Appelsiinit olivat niin isoja tai purkki sen verran pieni, etten saanut ihan kahta hedelmää purkkiin sullotuksi. 


Pitihän minun vähän toheloidakin. En saanut mitenkään säilykkeiden tuoksua pois purkkien kansista. Niinpä kaadoin purkit täyteen kuumaa vettä ja pesuainetta, kiersin kannet niin tiukalle kuin sain, ja sitten hölskytin purkkeja kiivaasti. Muuten hyvä systeemi, mutta en saanutkaan kansia enää auki. Otin jämäkän otteen purkista pyyheliinan avulla, ja väänsin hampaat irvessä kantta auki purkin aukaisuun tarkoitetulla silikonilätkällä. Johan aukesi, mokoma. Kuten kuvasta näkyy, purkki aukesi semmoisella vauhdilla, että puolet saippuavedestä kaatui juuri pestyjen hedelmien päälle. Onneksi en ollut niitä vielä viipaloinut. 
Tuoksu ei lähtenyt vieläkään, joten laitoin kannen ja purkin väliin palaset tuorekelmua. En halua, että siirappi tuoksuu maustekurkulta.

Ohjeen mukaan sitruunasiirappia voi laittaa lettujen tai jäätelön päälle. 
Teen kanssa se maistuu ehkä myös ja marjoista sillä saa salamana jälkkärin. Ei muuta tarvita kuin marjoja ja loraus siirappia. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säärystimet virkkaamalla

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa