Kirpussa kävin

ja piti vähän ostella. 


Ensin sattui silmään puinen kiinanshakki, jossa kaikki puiset nappulatkin ovat tallella. Vähän kallis, 8 €, mutta uusi maksaa tarjouksessa jotain 25 €. 

Kiinanshakki on hauska peli, ja sillä on varmasti käyttöä kunhan jouluksi tulee porukkaa.
Vanha pahvinen pelilauta veteleekin jo viimeisiään. 


Prinsessa Ruususen ostin lastenlasten iltasaduksi kahdella eurolla. 





Gepardipusakka siirtyi kassiin yhdellä eurolla.  
En viitsinyt kuoriutua palttoosta vaan ostin nutun sovittamatta. 


Kotona huomasin pusakka päällä peilaillessani, että nuttu on takaa omituisen näköinen.
Ensisilmäyksellä päättelin, että takapuoleni on muuttunut liian muhkeaksi, koska koko takahalkio ammottaa auki. Pyh, minä ajattelin, nuttu on vaan tarkoitettu kapoisemmalle ihmiselle. 


Tarkempi tutkiminen osoitti, että nutun takaa alareunasta oli leikattu aika iso pala pois. Myös helma on jotensakin epämääräinen, tarkemmin sanottuna risa. 
Ei se siis ollutkaan äärimmilleen auennut halkio, joten takamuksessani ei ole mitään vikaa. 

Sokaistuin siis halvan hinnan edessä mutta toisaalta, eurolla ei voi vaatia täydellisyyttä. 
Täytyy vain vähän retusoida ostosta ennen kuin sen otan käyttöön.  

Kaupantekijäisiksi saamani eltaantuneen hajuveden tuoksu lähti onneksi pois jo ekassa pesussa. 



Korviksia varten ostin kangaskukkasia ja marjoja hintaan 25 senttiä. Oikeastaan kukat olivat osa mansettia, jonka ensitöikseni purin osiin. Se oli alennusmyynnissä puoleen hintaan. 

En ennen tykännyt ollenkaan tekokukista, ja nyt ostelen niitä tuontuosta. Mutta en laita niitä maljakkoon tai tökkää koristeiksi peilin reunalle, vaan askartelen niistä esimerkiksi näin Pöytälamppu kukkii.

Sen lisäksi että ostin risan gepardinutun, olen muutenkin aika fiksu. 

Eilen sanottiin uutisissa, että Suomessa on paljon sähkökatkoja lumisateen takia. Niinpä kun illalla myöhään lueskelin sängyssä ja lamppu sammui, niin luulin tietenkin syyksi sähkökatkoa. 

Kokeilin vähän myöhemmin, eikä lamppu syttynyt vieläkään. Eikä se syttynyt yölläkään eikä aamulla. Hipsin hämärässä eteiseen, ja kolusin hyllyltä taskulampun. Laitoin sen leivinuunin päälle tupaa valaisemaan. Olin oikein tyytyväinen, kun lamppu oli niin kirkas. 

Sitten menin vessaan, ja automaattisesti painoin valokatkaisinta. Voi hyvänen aika sentään, valo syttyi ihan tavallisesti!

Eipä siis tullut mieleen, että lukuvalon lamppu oli vain simahtanut. Hah-hah. No ei se mitään, olikin jo aika mennä nukkumaan.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa