Kestokukkia ja orkideoja

Blogiani seuraava Raija pyysi ottamaan kuvia kestoamarylliksestään. Käytin samalla tilaisuutta hyväkseni, ja kuvasin myös hänen orkideansa.

Amaryllis on paperia. Se on tehty 7,5 x 5 cm kokoisista paperinpalasista, jotka taitellaan tietyllä tavalla ja kasataan paperiliiman avulla.


Origamiaskartelu on Raijan ja hänen miehensä Matin yhteinen harrastus. Raija leikkaa laput, jotka Matti sitten taittelee. Raija kasaa lapuista milloin mitäkin hahmoja, joiden malleja hän etsii netistä.Amarylliksen varsi on päällystetty pajunoksa, mutta muut osat ovat vain paperia. Lappuja aidon amarylliksen kokoiseen kukkaan ja sen ruukkuun oli tarvittu liki 2500 kpl. Eipä siis ihme, että kukan tekemiseen oli mennyt kaksi viikkoa ja laskemattomasti työtunteja. 

Himonsa kullakin, 
taittelemiseen hurahtaneet näpertelijät kertovat iloisina. 

He eivät suinkaan ole ainoita origamista tykkääviä. Heidän myötään asiasta on innostunut liki kaksikymmentä askartelijaa, joita Raija on taittelun saloihin opastanut. 


Paperiksi kelpaa lähes mikä paperi vaan, eikä haittaa jos se on käytettyä. Niinpä mainoslehtiset ja käytetyt kopiopaperit pääsevät näin jatkokäyttöön.


Pöydällä istuksivat pöllöt ja kyyhkynen ja ylin kukkaruukku on tehty käytetyistä kirjekuorista. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Joulu sairaalassa