Vähän omituinen joulukoriste

Ei tulisi mieleenikään ostaa tämmöistä joulukoristetta, mutta sen näperteleminen oli hauskaa. 


Hyödynsin sekalaista roinaa, jota enimmäkseen olen saanut lahjaksi tuunauksiani varten. Silkkikukkia olen peräti ostanut kirpuista, kun niillä saa koristeltua vaikka mitä.
Vaikka näin 

Ensiksi irroittelin kuunsirpistä vanhat koristeet.


Seuraavaksi ympäröin sirpin kukkakorista tulleella nauhalla. Sen päälle kiinnitin kuumaliimalla silkkikukkasia, kynttilämansetteja, tonttuja ja marjoja. 


Kuu-ukkojen joulusta puuttui vielä jotain.


Tietenkin lumi. 


Lumi on lahjaksi tullut pussinpohjallinen leikkilunta. Luultavasti se on jotain kamalaa muovijätettä, joka tuhoaa maapalloa. Parasta siis kiinnittää se johonkin, missä se pysyy pois pahanteosta.

Luin jostain ohjeen, että tekolumen saa kiinnitettyä hiuslakalla. 
Lakkapullon suu oli taas mennyt tukkoon, joten ensin piti tiputtaa kahvinkeittimellä kuumaa vettä sen puhdistamiseen. En oikein tiennyt lumen kiinnitystekniikkaa, ja ensi yrityksellä suihkutin lakkaa liian läheltä. Suurin osa lumesta liiteli tiskialtaaseen, ja punainen nauha tahmaantui. 


Toisella yrityksellä systeemi alkoi toimia paremmin. Suihkutin lakkaa sen verran kaukaa, etteivät suhaukset enää vieneet lunta pois. Tosin lunta näköjään ripsuu, kun kuu heilahtaa. Sitä on nyt sitten myös koristeen alla olevalla olkkarin tuolilla ja lattialla. 


Vaikka kokonaisuus on vähän outo, ovat koristeen yksityiskohdat somia. 


Adventiksi on siis jo yksi joulujuttu esillä. Seuraavaksi taidan kaivella jonkun valon ikkunaan.

Sekalaisia ripustettavia juttuja löytyy tunnisteella roikut.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Joulu sairaalassa