Pöytälamppu kukkii

Haalin näköjään lamppuja ympärilleni. Kohta loppuvat pöydät kesken, mutta onneksi lamppuja voi laittaa myös lattialle ja tuoleille. Ja kaappiin odottamaan käyttövuoroa. 


Uusin pöytälamppu on kahden eri lampun yhdistelmä. Talon perintönä sain rikkinäisen pöytälampun, jonka jalka oli lakattu puupallo. Nyhdin katkenneen johdon joskus ajankulukseni pois. Maalasin pallon vihreäksi kun kerran tyhjentelin maalipurkkien jämiä. Sellaisena se jökötti työhuoneen hyllyllä ainakin kaksi vuotta. Sähkötaituri Hesse, joka korjaa kaikki sähkövekottimeni, laittoi kesällä käydessään palloon uudet johdot.


Varjostin on muistaakseni peräisin pöytälampusta, jonka posliininen jalka halkesi kymmeneen osaan lattialle tippuessaan. 



Kukkaset ovat mikä mistäkin, suurin osa näpertemistäni tukkakoristeista. Kun siivosin kaappeja, piti jokaisesta lähteä jotain kierrätykseen, tuunaukseen roskiin tai kirppuun. Tukkajutuista osa päätyi lampunvarjostimeen. 



Ensin spreijasin valkoisen varjostimen pinkiksi. En viitsinyt lähteä maalaushommiin sateeseen, vaan roikuin yläkerran ikkunasta ja suihkutin maalia varjostimeen. Tai oikeastaan kahteen, mutta toisesta varjostimesta oma postaus myöhemmin.


SIllä aikaa kun varjostin kuivui, teippasin maalarinteipillä silkkikukkien lehtiä pallomaiseen jalkaan. SItten roikuin taas ikkunasta, ja spreijasin jalan kultavärillä. 


Lehdet olisi voinut korvata oikeillakin lehdillä, mutta tarvitsin varjostimeen kultalehtiä ja ne syntyivät näppärästi näin. Kun lehdet irrotti, niiden alta paljastui vihreitä lehtiä. 


Liimasin tukkakoristeista, rannekorusta ja kynttilänmanseteista irrottamiani kukkia kuumaliimalla varjostimeen. Kukkien sekaan tungin sekä vihreitä että kultaisia lehtiä. 
Muistin taas, että kuumaliima on tosiaan kuumaa. Huomasin sen kun tartuin vahingossa liimapyssyn liimapäästä kiinni.


Silkkikukat eivät mielestäni kuulu yhteen kynttilöiden kanssa. Nehän syttyvät hetkessä tuleen. Lampunvarjostin on niille paljon parempi paikka varsinkin jos pistää lamppuun kuumumattoman lampun.



Missun mielestä lamppu on kai hieno. Ainakin se halusi lampun esittelykuviin mukaan.


TOINEN KUKKALAMPPU Pöytälamppu uusiksi

Tuunattuja lamppuja lisää hakusanalla valaisimet.



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla