Helppoa, maukasta ja edullista

Viime viikkojen raaka-ainesuosikkini on ollut ihan tavallinen keräkaali. Olen käyttänyt sitä pohjana niin salaateissa, muhennoksissa kuin keitoissakin.

Näistä tarvikkeista syntyi maukas ja ruokaisa salaatti lauantai-iltaan.

Raastoin raastimen isoimmilla rei´illä
keräkaalia
porkkanaa 
omenaa

Pilkoin sekaan
muutaman cocktail-kurkun

Lisäsin
ruokalusikallisen hillosipuleita
rasiallisen fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja kastikkeineen
lorauksen cocktail-kurkkujen lientä

Mussutin salaattia kera
rasvaisen juuston 
keitettyjen kananmunien 

Raastetut raaka-aineet ja kananmunat olivat luomua.

---

Salaatin makua on helppo muunnella vaikka korvaamalla osan kaalista kesäkurpitsalla, jättää hillosipulit ja fetan pois, ja sekoittaa kastikkeen majoneesista ja kurkkujen liemestä. Fetan ja hillosipulien hylkääminen alentaa salaatin hintaa, ja maku on silti hyvä.

Päällimmäiseksi puristettu sitruunamehu antaa salaateille raikasta kirpeyttä.


Yhtä helppotekoinen kuin kaalisalaatti on muhennos, johon tulee 

raastettua kaalia ja porkkanaa
punaisia linssejä
kasvisliemikuutio
riisiä
sahramia
kanelia 
basilikasekoitusta

Annoin liemikuution kiehahtaa, ja pistin vähitellen kaikki aineet veteen muhimaan. 
Kaali, porkkana, kasvisliemi ja basilika olivat luomua. Linssit olivat valmiiksi käsiteltyjä.
Kuuman keiton päälle lisäsin raejuustoa.



Sillä välin kun muhennos kypsyi, kävin tekemässä lumiukkoja kuistin kaiteelle.


Oravat seurasivat kiinnostuneina ukkojen valmistumista.




Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Joulu sairaalassa