Tähtisadetta torkkupeitossa

Tilkkutöissäni on tärkeintä, että lopputulos näyttää mielestäni kivalta. Samaa ajatusta seuraan oikeastaan kaikissa tekemisissäni. Vapaa mieli antaa enemmän mahdollisuuksia nauttia siitä mitä tekee.

Tilkkullessani en oikeastaan koskaan pyri viivasuoriin saumoihin, samankokoisiin tilkkuihin tai tiettyihin kuvioihin. Teen siis kaiken vastoin tilkkutöiden ohjeistuksia, ja tikkailen kankaita siten kuin hyvältä tuntuu. Tosin suurinpiirteintekniikkani aiheuttaa välillä harmaita hiuksia, kun kangas saattaa lieputa miten sattuu ja taustakankaan kiinnittäminen tuottaa hankaluuksia. Niin kävi tähtisadepeittoa kasatessa, mutta lopputuloksesta tuli lopulta tyydyttävä.

Tähtisadepeitossa yhdistelin kahta tekniikkaa.


Ompelin nurjalta puolen yhteen ihan sekalaisen kokoisia tilkkuja. Osa tilkuista on peräisin vanhoista college-paidoista, joku on pala vanhaa verhoa tai tyynyä ja loput mikä mitäkin käytettyä kangasta. Muutama pikkutilkku taitaa olla näytepaloja. Peitossa ei haittaa, vaikka kankaat ovat eri paksuisia.


Asettelin pötköt sopivaan järjestykseen yhdessä avustajani Missun kanssa. Välillä Missu loikki pötköjen päällä ja sotki valmiin järjestyksen.


Ompelin tilkut yhteen sekä suoralla että siksakilla, koska jotkut tilkut rispaantuvat helposti. 


Leikkelin tilkuista vapaalla kädellä tähtiä. Osa tähdistä syntyi samasta kappaleesta, mutta joihinkin käytin monta pientä tilkkua. Tähdet tikkasin paikoilleen siksakilla.


Tähdet antoivat yksivärisille tilkuille ilmettä.


Nurjaksi puoleksi valikoitui ammoin kirpusta ostamani napakka puuvillakangas, joka vuoroin on ollut verhona, lakanana, pöytäliinana ja sänkypeittona. 
Asettelin taustakankaan siten, että se näkyy reunoista oikealta puolelta, päätypuolesta leveämmin kuin alareunasta.


Lahjaksi antamani peitto on kooltaan 125 x 180 senttiä.


Siinä vaiheessa kun on aloin ommella taustakangasta paikoilleen huomasin, että peitto on toisesta päästä monta senttiä leveämpi kuin toisesta. Ilmankos peitto ei taittunut nätisti kohdilleen. Silmämääräisesti leikkasin peiton suoraksi, ja loput liiat kankaat taittelin taustakankaan alle.


Lisää peittoja löytyy hakusanoilla vällyt ja tilkkutöitä hakusanalla tilkut. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Joulu sairaalassa