Tilkuista kukkaketo

Taas iski tilkkuhimo. Se kun iskee, tietää jo ennalta miten siinä käy. Niin kävi nytkin. Uunien lämmitys jäi kesken, ja lämpö karkasi harakoille. Lämmitetty ruoka unohtui mikroon. Takapuolta kivisti. Selkä oli jäykkä kuin tikku. Tilkut peittivät karttahuoneen lattian ja pöydän. 
Mutta kylläpä oli taas kiva ommella.

Kuorrutin nuhjaantuneen valkoisen pöytäliinan kukkasilla. Toisen puolen peitto sai Tainan hylkäämästä pöytäliinasta.


Joku viikko sitten kirjoitin kirppujen ompelulankalöydöistä. Nyt tein löydön postilaatikostani. Lukijani Raija yllätti postauksen luettuaan minut ihanalla ompelulankalahjalla. Raija toi omista jemmoistaan monta kaunista isoa lankarullaa postilootaani. Langoista riittää iloa pitkäksi aikaa. Raijalle terveisiä, että langat ovat jo käytössä!


Tikkasin tilkut aluskankaaseen tiheällä pienellä siksakilla tilkkujen päällispuolelta. 
Missu halusi esitellä suosikkitilkkujaan. Korvaamaton avustajani auttoi tilkkujen valitsemisessa pihistämällä sopivia ja kuljettamalla ne lattialle.


Esittelijää alkoi nukuttaa kesken homman, joten se otti peitolla pienet nokoset. 


Nurjan puolen pöytäliina oli sopivasti toista muutaman sentin isompi.


Sukulaiset ehkä löytävät vällystä tuttuja kankaita. 


Myös muutama viikko sitten kirpusta ostamani hihaton kukkapaita pääsi työhön mukaan. Kun olin hengittämättä, sain itseni sullottua paidan sisään. Kuten arvata saattaa, ei käyttömukavuudesta ollut tietoakaan. Surutta leikkasin paidan tilkuiksi.


Ommellessani seuraa minulle piti Missun lisäksi Kari Lumikero. Hän lukee äänikirjassa vasta ilmestynyttä kirjaansa, Uutismies. Mielenkiintoiset jutut saavat bonusta Kari Lumikeron tutusta ja miellyttävästä äänestä ja selkeästä lukutavasta.


Ai se himo. Ei se ottanut laantuakseen. Aloitin jo uuden työn. Hupsuutta kun on monenlaista. Tilkkutöitä löytyy lisää tunnisteella tilkut. Tässä muutama linkki.

Sänkypeitto lasten piirustuksista
Pikkuinen tilkkupeitto


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla