Pikkuinen tilkkupeitto

Tilkkuiluvimma senkun jatkuu. Siksakkasin lakananpätkään tilkkuja sikinsokin. Suunnitelmaa ei taaskaan ollut, vaan valitsin yhteensopivia paloja vasta tikkausvaiheessa.


Tilkkutöissä voi hyödyntää aivan pieniäkin tilkkuja. Olenkin saanut aika läjän tilkkuja viskaukseen. 
Vahingossa viskattavien kasa kasvoi aiottuja isommaksi. Samalla kun ompelin, nakkasin joutavat palat toiseen paperikassiin ja Leilalle menevät tilkut toiseen. Jossain vaiheessa kassit menivät sekaisin, ja olin pistänyt myös roskispussiin muutaman hyvän tilkun. Koska molemmissa kassissa näytti äkkisilmäyksellä olevan käyttäkelpoista tavaraa, luulin vähitellen keräänneeni lahjatilkkuja kahteen kassiin. En ollenkaan muistanut, miksi kasseja oli kaksi. Niinpä annoin Leilan käteen molemmat nyssäkät. Ihmettelin miksi Leila ei mitenkään innostunut toisen kassin sisällöstä. Syy selvisi, kun kurkistin sen sisään - riekaleita reunapaloja, langanpätkiä, rumia reikäisiä tilkkuja ... Hetken mietin itsekin, että miksi ihmeessä olin säilönyt niin pöljiä palasia, ja vieläpä kirjoittanut kassiin Leilalle.

 Tarina päättyi onnellisesti, kun Leilan naapuri kysyi voisiko hän saada roskapalat. Luulin kysymystä vitsiksi ennen selitystä. Silput ovat juuri sopivia nyrkkeilysäkkiin, johon tarvitaan tilkkuja 70 kg. Äkkiä keräsin kaikki joutavat kangaspalat säkkipussiin, ja jatkan urakkaa vielä vintissä. 


Työ voi olla miten päin vaan, koska tilkut eivät ole missään järjestyksessä.


Nurjan puolen huolittelin vaaleanpunaisella pellavaliinalla. Liinaa jäi vielä toiseenkiin työhön.


Nurkat tulivat vähän liian paksut, koska hyödynsin sekä lakanan että liinan vanhoja käänteitä. Ne olisi kannattanut ratkoa, koska onnistuin viimesenteillä katkaisemaan kaksi neulaa. Sen jälkeen luovutin, ja ompelin nurkat käsin. Koska sormustin ei ollut lähistöllä, ei nurkkien tikkejä voi kehua. Lankakin sattui väärää väriä.

Lisää tilkkutöitä löytyy tunnisteella tilkut. 
Tässä linkit muutamaan aikaisempaan.

Aplikoitu kassi verhonpätkästä
Valkoisesta hellehatusta kukkaketo
Kiikkutuolin tilkkutyöstä pienen hyllyn verhoksi










Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa