Uudistuksia pienellä vaivalla

Joskus sain kierrätyskeskuksesta ilmaiseksi pienen tonttukuvioisen pöytäliinan. Ilmainen liina oli siksi, että siinä oli pieni reikä keskellä. 

Katkaisin liinan reiän kohdalta kahtia, ja ompelin siitä verhot. Verhot ovat yleensä esillä vain joulun seutuna, tällä kertaa eteisen portaikon ikkunoissa. 

Tykkään verhojen pohjaväristä, eikä minua huvittanut ottaa verhoja pois samaan aikaan kun vaihdoin muita jouluverhoja keväisempiin. 


Siispä muutin tonttuset ajatuksissani metsätontuiksi, ja muotoilin verhot perhosiksi. Nehän ovat nyt oivalliset valoisan ajan verhot. 

Perhosmuutokseen tarvitsin vain pari nipsua, yhden molempiin verhoihin, ja perhoset olivat valmiita lentämään. 


Muutostyö tapahtui yhdellä ranneliikkeellä, kun rypytin verhot keskeltä ja kiinnitin rypytyksen verhonipsulla. 


Myös eteisen oven ikkunassa roikkuu alunperin jouluksi ripustamiani sydämiä. Ikkunan toisella puolella on sokerilla kovettamiani pitsiliinoja, ja sisäpuolelle ripustin monta vuotta sitten pari lahjoiksi saamaani sydäntä.

Pitsiliinoista juttu tässä


Joulukoristeet jäivät paikoilleen, ja vähitellen sydämet lisääntyivät. Sekaan sopii pakettien koristeina olleita virkattuja sydämiä ja muovisydämiä, käsilaukun koristeena ollut lasisydän, sydämen muotoinen kaulakoru ja huovasasta ommeltu koristeellinen neulatyyny. Puusydämiin liimasin kuumaliimalla koristeita, mosaiikkeja, peilinmuruja, paljetteja ja korujen osia. Puusydämet roikkuivat ennen joulukuusessa.


Joukossa on myös muutama paketeissa roikkunut pikkutähti. 


Verhojuttuja löytyy lisää hakusanalla verhot. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla