NIKSINURKKA, kengät puhtaiks´ ja baanalle

Olin eilen lähdössä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Hyvää ja kaunista -konserttiin, joka muuten oli aivan huippushow - kun kaivoin esille kevätpopot.

Ostin kengät monta vuotta sitten Israelista, vaikka uumoilinkin etteivät valkoiset pohjat pysy siisteinä. Huokoinen pinta imikin vähitellen mönjää sisäänsä. 
Nyt ne näyttivät jo rähjäisiltä, joten jotain piti tehdä. 

Kuvassa pohjat näyttävät paljon todellisuutta paremmilta. Oikeasti ne olivat likaisenharmaat ja laikukkaat.


Joku aika sitten puristin sormet valkoisina viimeisiä hammastahnoja ulos tuubista. En nakannut tyhjäksi luulemaani tuubia sekaroskiin, vaan päätin ohjeen mukaan huuhtaista sitä sen verran että sen voisi viedä muoviroskiin. 

Tahnahan ei siis ollutkaan lopussa. Kun pistin tuubiin vettä ja puristin, alkoi tahnaa tursuta vaikka kuinka paljon. Koska se purskahti lavuaariin, hankasin sillä lavuaaria. Se tuli aivan puhtaaksi. Myös hana alkoi hohtaa hammastahnakäsittelyssä. Seuraavaksi pursutin tahnaa, jota vain tuli ja tuli, vessanpönttöön. Sekin kirkastui, kun harjasin sitä tahnalla. Ei ihme että hampaat pysyvät puhtaina. Jatkoin tuubi kourassa matkaa alakerran vessaan, jossa tahnaa riitti vielä suihkuhanan ja lavuuarin hanan kiillottamiseen. Altaaseekin sitä riitti vähän, mutta lopulta tahnaa ei enää tullut. Paitsi silloin kun laitoin tuubiin lisää vettä. Silloin ulos tuli vielä laihaa lirua, jonka huvikseni ruiskutin pönttöön. Olen ilmeisesti aina ennen pistänyt tahnaa roskiin, koska ennen veden lisäämistä tahnaa ei tullut tuubista ollenkaan. 

Tahnan hankausominaisuudesta johtuen päätin testata sitä kengänpohjiin. Työvälineeksi vanha hammasharja oli passeli.


Kuva ei taaskaan oikein toimi. Pitää siis tehdä selvitys. Vasemmanpuoleinen kenkä on putsattu ja oikeanpuoleinen vasta odottaa vuoroaan. Pohjasta tuli aivan valkoinen, ja kaikki laikut katosivat.

Lopuksi pyyhkäisin tahnat pois märällä rätillä ja painelin kiiltävine kenkine riehumaan konserttiin. Nuoret taitavat muusikot siellä jammailivat niin vauhdikkaasti, että energia tarttui yleisöön. Menkää ihmeessä katsomaan, jos varusmiessoittokunta esiintyy lähimaastossa!



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla