Vanhoja seinätekstiilejä

Entisten omistajien jäljiltä talossani on muutama vanha seinävaate, jotka sain ostaa muutamalla kympillä.

Sinivalkoinen täkänä, jossa kansallispukuiset tanssijat pyörähtelevät, on nätti kummin päin vain. 


Ripustussysteemi on tällä hetkellä vähän omituinen. Täkänän yläreunaan pitäisi pujottaa vaikka puukeppi, niin sen saisi roikkumaan nätimmin. Vaihtelen täkänän paikkaa ja puolta mielialan mukaan. Nyt se on valkoinen puoli päällä päin eteisen naulakon ulkoseinässä.


Kuviollinen seinävaate oli aluksi sohvalla, mutta seinällä se kestää pitempään ehjänä.


Sänkypeitto vaatteen viereisen sängyn päällä on kaksoissängyn lakana, jonka ompelin kerran keskellä yötä täyteen pitsejä. Luin nukkumaan mennessä kirjaa, jonka päähenkilö teki tilkkutöitä. Ompeleminen alkoi kuulostaa kivalta, joten nousin ylös ja rupesin ompelemaan. Siksakkasin lakanaan sikinsokin liinoja ja reunapitsejä niin pitkään, kunnes en enää älynnyt kumpi puoli oli missäkin pitsissä oikea puoli. Aamulla piti purkaa muutama pitsi pois, kun olin silmät sikkurassa ommellut ne myttyyn. 


En tiedä ryijyistä oikeastaan mitään, eikä minun ollenkaan tehnyt mieli omaa ryijyä ennen Mäntymäelle muuttoa. Kun näin nämä kaksi punavoittoista ryijyä taloni seinällä, rupesi mieleni niitä tekemään. Jollain tapaa ne rupesivat näyttämään silmissäni kodikkailta.


Molempaa mallia olen nähnyt toisten seinillä, mutta en ole tullut kysyneeksi näistä lisätietoja. 




Gobeliinien kuvia voi katsella näistä linkeistä

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla