NIKSINURKKA, muovipussit mytyiksi

Niin kauan kuin muistan, olen ostanut muita kuin pakastus- ja roskispusseja mahdollisimman harvoin. Ostosten kylkiäisinä tulleet muovikassit, hedelmä- ja leipäpussit kierrätän roskispusseina ja kissan kakkapusseina. 


Olen myös huvikseni tehnyt pusseista muovikangasta, josta enemmän tässä postauksessa Muovipusseista pikkunyssäköitä

Jemmaan kierrätettäviä pusseja viinipullojen mukana tulleissa purkeissa roskiskaapissa. Putkilot ovat niin kapeita, että niitä sopii rivi roskisten viereen. Pusseja on helppo sulloa putkiin, ja yhtä helposti ne saa niistä pois. Systeemi on ihan käyttökelpoinen niin kauan, kun pusseja ei ole paljon.


Jos putkilot ovat liian täysiä, saa yhtä pussia kiskaistessaan käteensä kymmenen pussia. Se on ärsyttävää. Eilen kyllästyin sekamelskaan, ja taittelin pussit näteiksi pikkumytyiksi. 


Hommaan meni ihan hetki, ja pussikaaos katosi. 

Ohje on iisi.
Ensin taitetaan pussi pystysuunnassa kolmeen osaan. Sitten pussin pohjapuolesta lähtien taitellaan pussit kolmioiksi vips ja vips. En osaa sitä selittää. Katsokaa kuvasta. Viimeinen kolmio tungetaan taitoksen syvyyksiin, ja tehtävä on suoritettu. 

Missun kakkapussit pistin vessan viereen nättiin emalipurkkiin, ja roskispussit viinipullopötkylään. Supersiistiä. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että luultavasti käy niin, että kohta entisenlainen sekasotku vallitsee. Mutta nyt pussit ovat ojennuksessa, ja olen tyytyväinen. 


Lisää pikkuniksejä löytyy hakusanalla niksit.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa