BIRDLIFE 100 lintua jatkuu

Kylmästä kelistä huolimatta muuttolintuja on alkanut saapua Pohjois-Karjalaan. Haasteen ensimmäinen osa on luettavissa tässä Birdlife 100-lintulajia 2018.

Valokuvat ovat toistaiseksi olleet aiemmin otettuja. 
Kaikki ovat omia otoksiani, muutamia kaverini ottamia kuvia lukuunottamatta. 


Kävimme kaverini kanssa viikonloppuna ensimmäisellä linturetkellä. Kurkia oli jo tullut paljon, yli viiskymmentä kappaletta. Mikä ihana kurkilaulanta olikaan pellolla menossa. 

Joutsenia oli seassa vasta muutamia, mutta niitä olemme jo nähneet pieniä parvia muualla. Kotijoutsenet, portailta näkyvälle rannalle vuosittain asettuneet linnut, eivät ole vielä saapuneet. Vasta yksi pariskunta on käynyt tarkistamassa tilanteen, mikä ei vielä ole ollenkaan hyvä parven saapumiselle. 


Tämän kevään yllätys oli viikonloppuna näkemämme merimetso. Emme olleet kumpikaan kaverini kanssa sitä aikaisemmin näillä nurkilla nähneet. Yksinäinen merimetso istuskeli rantakivellä. Sen lähellä uiskenteli muutamia kymmeniä vesilintuja. 

Myös kivitaskupariskunta oli hauska nähdä. Linnut pyrähtelivät lumesta törröttäviltä oksilta toisille ja välillä hävisivät näkyvistä. 


Hömötiaiset laulelevat jo oikealla kevätinnolla. 


Räksänpoikaset ovat aika hellyttäviä otuksia. Kesäisin niitä juoksentelee pihalla ristiin rastiin. Räkättirastas on jo pari kertaa näyttäytynyt pihalla varmistamassa, että vakituinen pesäoksa on tyhjä. 

  
Sepelkyyhkypariskunta käy aterioimassa kauriiden kasoilla. 



Tässä jatkoa listalle:

29. Sepelkyyhky
30. Teeri
31. Telkkä
32.Kuovi
33. Töyhtöhyyppä
34. Västäräkki
35. Punakylkirastas
36. Naurulokki
37. Sinisorsa
38. Kurki
39. Merimetso
40. Metsähanhi
41. Kalalokki
42. Kivitasku


 Ainakin Terttu-serkkuni kerää miehensä Eeron kanssa lintulistaa. Blogiani seuraava Raija miehensä Matin kanssa seuraa luontoa, mutta hän ei ole varma saisiko sadan linnun listan täyteen. Aina kannattaa yrittää. Listan tekeminen on hauskaa puuhaa. Jos ei ole lajista varma, lintukirjoista tai netistä voi voi vertailla tuntomerkkejä. 
  
Pikkuvarpunen käy joskus piipahtamassa pihamaalla.


Punatulkut pysyttelevät vielä pihan ruokapaikkojen läheisyydessä. 
Kesäksi ne siirtyvät yleensä metsään. 


Lintukuvia- ja juttuja löytyy lisää hakusanalla linnut. 
Retkikuvia puolestaan löytyy hakusanalla retket.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa