Kukkaloistoa

Toisen yläkerran kamarin kliivia kukki jo aika päiviä sitten, ja nyt on toisen huoneen kukan vuoro. Kliivia on helppohoitoinen kasvi. Kesäksi vien sen ulos, ja tuon sen takaisin sisään kun ilmat alkavat viiletä. Kesäloman jälkeen se saa totutella sisäelämään porstuassa, missä valoa on tarpeeksi ja lämpöä vähemmän kuin huoneissa.


Kliivian kukat ovat tosi isot ja komeat, ja ne kestävät pitkään kauniina.


Tällä kerralla kliivia teki kolme kukkavartta, jotka kaikki ovat eri puolilla lehtipehkoa.


Kliivia ei tykkää jakamisesta, eikä sille tarvitse vaihtaa multiakaan kun muutaman vuoden välein. Joskus kuoputan pintamultaa pehmeämmäksi, ja lisään siihen vähän uutta multaa. Lannoitetta laitan milloin muistan, ja joskus olen tuikannut multaan ravinnepuikkoja.


Myös naapurin Leenan pääsiäiseksi tuoma keltainen tulilatva kukkii pitkään. Kukka on kivassa lasipurkissa, jonka voin jossain vaiheessa ottaa muuhun käyttöön. 


Vain kerran olen onnistunut saamaan tulilatvan kukkimaan toisen kerran. Silloinkin kukinto oli paljon vaatimattomampi kuin alkuperäinen. 


Anita-kaverini toi tullessaan suloisen ruusukimpun. Kimppu kesti viikon, vaikka onnistuin puhkaisemaan sen ravinneliuospussin ja liuos valui tiskipöydälle. Anitan käskystä lorautin maljakkoon sokeria.


Lisää kauniita kukkasia

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla