Patjapussi sohvalle vällyksi ja hame tyynyksi

Vaihtelen usein verhoja ja sohvien ja sänkyjen päällisiä. Harvoin ostan kankaita ja jos ostan, niin nekin kirpusta muutamalla eurolla. Vaihdan kankaiden paikkoja, koska eri huoneessa ne näyttävät erilaisilta, ja tuunailen vanhoja. Joskus saan sukulaisilta heille joutavia kankaita.  

Kesäinen kangas olkkarin sohvalla sai väistyä sitä paksumpaa kangasta olevan patjapussin alta. Eilen sohva näytti vielä tältä Soffasta päivänkakkaraketo.

Löysin turkoosin patjapussin ratkottuna jo vuosia sitten äitimuorin vintistä. Sen täytyy olla aika vanha, koska sen reunoja oli huolitellut polkukoneella Anni-mummini. Mummin kuolemasta on jo yli 30 vuotta, ja pussi on varmasti ollut alkuperäisessä käytössään niin kauan kuin mahdollista. Patjapusseilla on taipumus kitistyä, ja niin varmaan on käynyt tällekin pussukalle. Muuten kangas on melkein kuin uusi.

Kerran kangas oli sellaisenaan kesäjuhlissa pöytäliinana, mutta sohvakäyttöön sipistelin sen rispaantuneita reunoja. 

Sohvalla olevan sinikukkaisen ja punaraitaisen tyynyn olen aikaisemmin ommellut kitistyneistä patjapusseista. Ne pussit olivat harmikseni muilta osin käyttökelvottomia. 


Ompelin reunoihin kaksinkertaiset käänteet, ja uusi välly oli valmis. 


Samantien ompelin yhden tyynyn. 


Tyyny oli ensin toppi, joka pienillä muutoksilla muuttui kesähamoseksi. Kangas on niin kiva, että halusin sen esille. Siksi ompelin siitä tyynyn. 

Tässä tyyny alkuperäisessä mallissaan Kirpusta kesän hellevaatteet

En ymmärrä miten onnistuin rypytettyä yläosaa irroittaessani leikkamaan kankaaseen ison loven. Koska lovi olisi pienentänyt tyynyä joko pituus- tai leveyssuunnassa, aplikoin siihen paikan. Rypytettyä osaa piti paikan verran purkaa, koska kuminauhoitettu paikka olisi ollut huono.


Sisuspussin täytteille pienensin vanhasta tyynyliinasta. Se oli jo tuunausuhan alainen, koska unityynyksi se oli liian heiveröinen. Alunperin tarkoitukseni oli ottaa talteen vain tyynyliinaan nimikoidut kirjaimet TK, jotka olivat Terttu-mummini tyttönimen alkukirjaimet. 

Täytteen otin toisesta tyynystä, koska tyyny oli liian kova. Koristetyynyinä myytävät kuitukankaiset tyynyt ovat niin täyteen tupattuja, että niistä riittää täytettä kahteen tyynyyn. Siis jos tykkää lötkyistä tyynyistä.


Koska hameessa oli sivusaumat valmiina, piti tyynyyn ommella vain päädyt. 
Ja se se paikka. 

Lisää tyynyjä löytyy tunnisteella tyynyt. 

Tässä muutama linkki



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla