Voihan myyränpissi sentään - Myyräkuume!

Nämä suloiset oravavauvelit eivät liity mitenkään tähän aiheeseen. En vaan sattunut löytämään kuvajemmastani yhtään kuvaa myyrästä, vaikka niitäkin kuvia on jossain tikulla. 

Siispä käytän oravaisia. Onhan niilläkin turkit ja häntä, ja ne myyrien tapaan tutkivat joka paikan. 


Olin Kysissä viisi päivää myyräkuumeen takia. Tauti taisi olla minulla kuumeettomana versiona jo jonkun aikaa, mutta eipä tullut se vaihtoehto mieleen. Näköhäiriöitä luulin migreenin aiheuttamiksi, vaikka niitä ihmettelinkin. Migreeni kun ei niin ärtsynä ole vaivannut minua vuosiin. Päänsärkyä taas voi olla muutenkin, ja väsymyksestä syytin Missun juoksuaikaa. Missu kun mourusi enemmän tai vähemmän päivällä ja yöllä, ja unet jäivät ihan liian vähiin. 



Viikko sitten kuume hyppäsi ykskaks yli kolmeysiin. Kysissä hoksattiin heti muiden verikokeiden joukossa tutkia myös myyris.

Koska kuumeen aiheuttaa virus, eivät antibiootit tai muut rohdot siihen auta. Neste auttaa, ja sitä pitää saada elimistöön neljä litraa päivässä. Pahimpana päivänä kuume hyppäsi kattoon kolme kertaa, joten nestettä meni luonnostaan reilusti. Kovimpia kuumepiikkejä helpotettiin panadolilla ja tipalla. 

Koska veriarvot näyttäisivät nyt olevan noususuunnassa, saan jatkaa toipumista kotosalla. Ensimmäiset kontrolliverikokeet otetaan huomenna. Toipuminen saattaa kuulema kestää kauankin, mutta toipilasaikana saan puuhailla mitä vointi sallii. 

Lääkärin mukaan on turha pohtia tartunnan lähdettä, koska se voi olla missä vaan. Onhan tässä lähellä vaihtoehtoja, liiteri, aitta, sisälle tuodut puut, piharuukut joissa myyrät vipeltävät, sienimetsät ... 


Sairaalassa minua vaivasi myös ero blogin kirjoittamisesta. Tiina ja Pekka toivat lauantaina Kuopiossa käydessään minulle koneen, ja elämä alkoi heti helpottaa. Kuumeen laskettua en saanut koko aikaa köllötellä, joten joko käppäilin sairaalan käytävillä, lueskelin aulassa tai kirjoitin. 

Missu oli kaverini mukaan etsinyt minua ympäri mökkiä ja kuunnellut pihalta kantautuvia ääniä tavallistakin tarkemmin. Nyt se vahtii etten taas häivy ja käy vähän väliä ilmoittautumassa. 



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla