Puuvillapaidasta nuttu

Joskus talvella ostin kierrätyskeskuksesta puuvillaisen paidan, joka taisi maksaa euroviiskyt. Huomasin vasta kotona, että paidan ompelussa oli sattunut virhe - se oli ommeltu neuleen nurja puoli päällepäin. 

Pidin paitaa jonkun verran, vaikka se oli vähän turhan reilua kokoa ja sen hihat olivat liian pitkät. Lopulta väärinpäin oleva kangas ja liian iso koko alkoivat ärsyttää, ja tein paidasta takin. 


Kamera aiheutti paitaan valkoisen laikun. Se ei siis ole tahra. 


Leikkasin paidan edestä auki ja hihojen resorit pois. 


Päätin samantien kääntää kankaan oikeinpäin, ja leikkelin takin kaikki saumat auki. Samalla takki pienentyi sopivasti. Irrotin myös kaula-aukon resorin. 


Kun oikean puolen käänsi päällepäin, näytti kangas uudelta. 


Takin niskaan ompelin sisäpuolelle sinivalkoista nauhaa, joka oli peräisin omituisesta kangaspaidasta. Sen sain joskus ilmaiseksi kierrätyskeskuksesta. Tiesin jo paitaa kassiin tunkiessani, että käyttäsin siitä vain hihansuiden, helman ja kaula-aukon nauhat.

Hihansuille ei tarvinnut tehdä muuta kuin kääntää ja ommella ne sopivan pituisiksi. 


Takin etuosa siistiytyi nauhalla, jolla äitimuorin ostama torkkupeitto oli sidottu rullalle. Ompelin nauhan tekemäni käänteen päälle. 


Jotain tuntui vielä puuttuvan. Taskut! Halkaisin toisen hihansuun ja ompelin siitä kaksi pientä taskua takin helmaan. Paidasta jäi siis käyttämättä vain toisen hihan resori.


Missu halusi esitellä nuttua.


Neuleita voi käyttää myös vaikkapa näin


Esimerkiksi hakusanalla ompelu löytyy lisää tuunauksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla