Birdlife 100 lintulajia 2018, vielä puuttuu 20 lintua

Kesällä Birdlife-juttu jäi liian syrjään. Aika ei millään riittää kaikkeen, joten listastamme puuttuu yhä 20 lintua. Ehkäpä lista vielä vähän pääsee pidentymään.

Pihalintuja on ollut tosi paljon, mutta suurin osa niistä on jo merkitty listaan aikaisemmin. Tänä kesällä pihalla pesivät tavallisten kesäasujien lisäksi punatulkku ja järripeippo. Punatulkun poikueessa oli kuusi lapsukaista, jotka näyttivät ihan kutistuneilta punatulkuilta. Nokat ammollaan ne kiljuivat piirissä tyhjän lintulaudan katolla. 

Lintulapsia on pihamaalla tänä kesänä ollut ennätysmäärä. Talitiaiset, sinitiaiset, töyhtötiaiset, viherpeipot ja peipot saivat ainakin kahdet poikueet. Niiden lisäksi pihalla vilistelivät lapsineen jo mainitsemani punatulkku ja järripeippo sekä harmaasieppo, kirjosieppo, puukiipijä, vihervarpunen, räkättirastas, punakylkirastas ja käpytikka. Uusi tulokas pihalla oli hippiäinen, jonka rinnalla sinitiainen näytti suurelta.


Rouva Fasaani on piilokuvassa. En ehkä olisi sitä huomannut laisinkaan, jos en olisi sattunut näkemään sen tepastelua. 


Edellisen listauksen jälkeen uusia lajeja ovat

74. Harmaasieppo
75. Tervapääsky
76. Leppälintu
77. Hippiäinen
78. Pyy
79. Pulmunen
80. Valkoposkihanhi


Myyräkuume on sotkenut elämääni jo parisen viikkoa, joten linturetket vasta odottavat vuoroaan. Viereisen pellon ylitse on lentänyt hanhia, joutsenia ja kurkia, joten olen kuitenkin päässyt edes vähän tunnelmoimaan.


Viikko kanahaukan törmäyksestä, josta voi lukea tästä linkistä Kanahaukan pelastusoperaatio, alkoivat muuttomatkalleen valmistautuvat pikkulinnut yhtäkkiä syöksyillä minne sattuu. Monta peipposta törmäsi ikkunaan, ja viherpeipot ja tiaiset sinkoilivat minne sattuu. Hässäkän syy oli parven keskelle tupsahtanut tuulihaukka. Haukka jäi sillä kertaa ilman saalista, eivätkä edes ikkunaan törmänneet linnut tainneet saada vammoja. Ainakin ne jatkoivat kopsujen jälkeen matkaansa. 
Haukka istui hetken maassa ja ennen lentoon nousemista se ravisteli siipiään ja suki pyrstöään. 




Aiemmat birdlife-postaukset löytyvät tunnisteella birdlife ja lisää lintuja on tunnisteen linnut alla.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla