Nautiskelua ja silmäniloa

Missu osaa ottaa rennosti ja nautiskella elämästä. 


Se kaivautuu mielellään kylkeeni tai mahani päälle vällynsä keskelle.


Varsinkin ulkoilun jälkeen on mukava ottaa pitkät nokoset. Missu haluaisi koko ajan ulos. Toistaiseksi se on tarennut kantokopassaan kahden vällyn keskellä. Tuulisella säällä heitän kopan päälle paksun viltin, ettei tuuli jäähdytä Missumussukkaa. Missu on ollut jo monta kertaa mukana metsässä. Se on aivan hiiskahtamatta kopassaan ja nautiskelee metsän äänistä ja tuoksuista.


Pienen laatikkopuutarhani sato oli parempi kuin luulinkaan. Salaattia, tomaatteja, kesäkurpitsoita ja sitruunamelissaa nousee vieläkin. Ensi kesänä laajennan laatikkopuutarhaa ainakin vähän. 


Kaksi kokeeksi ostamaani kurkuntainta kuukahti heti alussa, mutta yhtäkkiä laatikossa olikin pieni taimi. Toinen kurkku ei siis kuollutkaan vaan otti vain nokoset. Kurkut ovat kolmen-neljän sentin mittaisia piikkisiä kummajaisia, joista ei taida olla syötäväksi asti. Söpöjä ne ovat silti.


Olen viime päiviänä roudannut kukkasia takaisin sisätiloihin. Lasipullot saavat vielä koristaa kaivonkantta.


Amazoninlilja melkein heitti henkensä ulkoillessaan, mutta enkelinsiivet viihtyivät pihalla hyvin. 

  
Kuisti alkaa olla jokseenkin täysi, mutta vielä pitäisi saada kaksi verenpisaraa ja jättikokoinen hortensia jonnekin lämpimään. Osan kukista olen jo kantanut huoneisiin.


Anitan tuliaisiksi tuoma pallohortensia pärjää vielä pitkään ulkosalla.



Missusta lisää juttuja ja kuvia löytyy tunnisteella don-sfinx ja pihamaalta hakusanalla pihahommia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla