Raparperimehua
Pistäydyin illalla fillarilla Tiinan ja Pekan luona, ja kotimatkalla pyörän etukori oli aika täysi. Ruohosipulimätäs odottaa vielä paikkaansa, mutta raparperit ovat jo mehuna .
Ohjeen otin Sumin sörsselit -blogista,
jota pääsee kätevästi lukemaan blogini kohdasta näitä vilkuilen.
Suurinpiirtein näin ohje kuuluu
Kuumenna litra raparperin palasia kuorineen kiehuvaksi
litrassa vettä,
ja anna seoksen kiehua kymmenen minuuttia.
Lisää desi sokeria ja pari teelusikallista vaniljasokeria,
ja odota kunnes sokeri sulaa kuumaan liemeen.
Siivilöi ja pullota mehu.
Laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä.
Loppuröpön voisi hyödyntää vaikka piirakkaan.
Mehu on nopeatekoista, raikasta, aika mietoa mutta hyvää.
Kiitos taas Sumille ohjeesta 😻
Luomusyötävää löytyy lisää tunnisteella luomuruokaa ja
mehuja hakusanalla vihermehut.