Tuvan hyllyjä

Tuvassa oli sellainen ihan tavallinen astia-kuivauskaappi. Siniset ovet ja kaikkea, mutta en tykännyt siitä. Se oli liian iso ja syvä ja tiskipöydän ympärys tuntui tunkkaiselta.

Tarpeeksi monta kertaa kun voihkin, etten yhtään tykkää koko systeemistä sanoi kaverini, että äkkiähän siitä eroon pääsee. Hän myös lupasi nikkaroida tilalle hyllyt, joten ongelma oli melkein hoidettu.

Jo samana iltana kaappi oli purettu, ja aloin maalata tulevien avohyllyjen kiinnittämistä varten kulmarautoja hopeavärillä, samalla sävyllä kuin jääkaappi ja tiskikone ovat. Maalaus olikin ainoa minun vastuulleni jäänyt homma. Sitten vain jäin odottamaan valmista.

Hyllyt kaverini teki vintistä löytyneistä piironginlaatikoista. Ne olivat talon entisen omistajan peruja, eikä piirongista ollut muuta enää jäljellä. Muutamaa laatikkoa piti vähän pätkäistä, mutta muuten ne saivat jäädä sellaisekseen. Neljälle hyllyriville sopii ihan tarpeeksi tavaraa.

Hyllyt ovat olleet paikoillaan jo jonkun vuoden, ja nyt vähän polttelee ajatus niiden maalaamisesta. Katsotaan miten käy.


Nyt kun otin blogia varten hyllyistä valokuvia, muistin taas yhteen laatikkoon kirjoitetun vuosiluvun 1919. Ei kai sitä ainakaan ilkeä maalata peittoon. Vasemmanpuoleinen valkoinen hylly on samaa kaapistoa kuin purettukin. Siitä heivasin oven ja tapetoin sisäpuolet ja ajat sitten. Sitä olisi tarkoitus vähän muutella. Otan kuvia sitten blogiin, kunhan muutokset saan aikaan. 
Alakaapit maalattiin viime kesänä näin Mustikansiniset kaapinovet


Hyllyjen vieressä seinällä roikkuu mukeja. Siitä voi kukin valita mieleisensä. Lastenlapsilla on suosikkeja, joista he tykkäävät hörpätä kaakaota.


Ylähirressä on Heidin sipulimaalaus. Heidin töitä voi katsella tästä https://www.heidiefrat.com/ tai Instragramissa nimellä Heidi Efrat.

Hyllyllä oleva vanha korvapuoli nalle on pankki. Se asui tässä talossa jo ennen minua.


Ylähylly on pitempi kuin muut hyllyt. Se jatkuu oven ylitse, ja siellä ovat rämät mutta kivat kahvipurkit ja maljakot.


Toiseksi ylimmällä hyllyllä on kattiloita ja Raija-lukijani lahjoittama kuparinen kahvipannu, joka näköjään kaipaa pölyrättiä. 


Laatikoiden vetimiin voi ripustaa kaikenlaista.


Astiakaapista jäi jäljelle vain kaksi kuivausritilää. Ne ovat vähän hyllyjä leveämmät ja niille sopivat lasit ja suurin osa mukeista. Ritilöissä roikkuu koukkuja, joihin tungen turhan paljon rojua. Tyhjentelen niitä kyllä, mutta kohta ne näyttävät taas tältä. 


Tiskipöydän yläpuolella oleva lamppu on ruma. Sitä pitäisi vähän retusoida tai hankkia tilalle joku nätimpi vaihtoehto. Nyt se saa kuitenkin välttää ja toimia teepurkkien hyllynä. Lisätilaa antavat myös lampun alla olevat naulakot.



Muista tuvan hyllyistä kirjoitan toiste. Nyt pitää vähän pyyhkiä pölyjä. Minusta täällä oli ihan siistiä kunnes katsoin blogiin ottamiani valokuvia. Jostakin hyllystä jo pyyhkäisin silmänlumeeksi enimmät pölykissat. Salamavalokuvaus on tosi ärsyttävää. Ei ole eka eikä varmaan viimeinen kerta kun niistä huomaan, että pöly on laskeutunut.

Lisää hyllyjä löytyy hakusanalla hyllyt. 



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla