Omatekoista mysliä pienellä vaivalla

Tykkään syödä hedelmämysliä turkkilaisen jogurtin kanssa. Ongelma on se, että myslin hedelmät ovat melkein aina kivikovia. Syömisnautinto kärsii, kun joka puraisulla joutuu varomaan hampaita. 

Nyt sitten päätin matkia Heidiä, ja tehdä itse mysliä Heidin ohjeen mukaan. 


Näin se tehdään.

Sekoita kulhossa kaurahiutaleita, eri kokoisia jos siltä tuntuu, pähkinämursketta makumieltymysten mukaan, siirappia, ruskeaa sokeria ja miedon makuista kasviöljyä.

Puristele seosta, jos haluat osan myslistä möykyiksi.

Paahda seos 100 asteessa sopivan rapeaksi.

Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivattuja hedelmänpalasia, rusinoita ym mistä tykkäät.

Ripaus suolaa.  

Säilytä mysli tiiviissä astiassa.


Minun seokseeni tuli

gluteenittomia kaurahiutaleita
mantelirouhetta
kookoshiutaleita
ruokosokeria
rypsiöljyä

Kuivattuja luumuja, aprikooseja, viikunoita ja omenoita, jotka leikkelin aika pieniksi palasiksi.

Siirappia ei ollut, joten rulautin sokeria reilusti eli vähän liikaa.
Myös kookoshiutaleet paahdoin.


Leivinuunissa paahtaminen joutui nopeasti. 



Seuraavaan satsiin laitan vähemmän sokeria. Tosin nyt kun mysli on makeaa, ei puolukkasurvokseen tarvitse laittaa sokeria. Turkkilaista jogurttia, puolukkasurvosta, omatekoista mysliä ja vihreeä teetä - ei hullumpi aamiainen. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säärystimet virkkaamalla

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa