Kauriskamaa



Olen jokseenkin hullaantunut metsäkauriisiin. Jo monen vuoden olen ruokkinut niitä pihamaallani. On aivan lumoavaa, kun jopa kaksitoista kaurista yhtäaikaa ruokailee, nukkuu päiväunia tai yöpyy makuukamarini ikkunan alla. Jos ikkuna olisi auki, yltäisin kauriita silittää. 



Hullaantumiseni tietäen ei ihmetyttäne, että tykkään myös kauriin kuvilla koristelluista esineistä, koruista, ja kankaista. 





Vanhin kauristavarani on pieni muovinen bambi, jonka sain lapsena joululahjaksi. Kuin ihmeen kaupalla se on pysynyt tallessa ja vieläpä ehjänä. Omat lapseni leikkivät sillä ahkerasti, mutta nykyisin se on eläkeläinen ja koristeena. 



Kaverit ja sukulaiset ovat lähettäneet minulle monia kauriskortteja, joista vanhin on vuodelta 1976. Ennen oli tapana lähettää kortteja lyhkäisiltäkin matkoilta, ja kyseisen kortin veljeni oli lähettänyt Helsingin matkalta. 




Pienen posliinisen bambin sain kansakoulussa pikkujoululahjaksi. 


Selkänojana pidettävän kauristyynyn ompelin kirpputorilöydöistä, euron verhosta ja euron trikoopaidasta. Leikkasin paidan etumuksesta kauriiden kuvan irti ja siksakkasin sen verhosta aikaisemmin ompelemaani tähtikuvioiseen putkityynyyn.



Lahjaksi saamani kauriskangas oli kuin luotu tyynyiksi.





Kaurisliivi oli lahja taitavalta käsitöiden tekijältä.


Olkkarin seinää koristaa kaunis kauristaulu, lahja sekin. Saamistani lahjoista päätellen olen tainnut tarpeeksi usein mainita, että tykkään kaurisaiheisista tavaroista.



Tuvan seinällä roikkuu kauristaulu, josta en osannut päättää onko se kamala vai kamalan ihana. Se myytiin kirpputorin alennusmyynnissä eurolla.


Taulun edessä roikkuu emalinen lahjaksi saamani joulukuusenkoriste, joka on aina esillä. Se on liian soma pidettäväksi piilossa suurimman osan vuodesta.






Sinivalkoisen taulun ja aiheeseen sopivia astioita olen saanut lahjoiksi. 



Peltipurkki on  mummini peruja. Tottapuhuen minulla on niitä kaksi, molemmat jokapäiväisessä käytössä. Hauskempi on jemmata ruokatarvikkeita kauniissa purkeissa kuin pahvilaatikoissa tai muovipusseissa.



Suuresta kaurisgobeliinista haaveilin vuosikaudet. Lopulta se tuli vastaan Kemin kirpputorilla. 



Pieni gobeliini löytyi hyljättynä kotini vintistä.




Kaurisaskartelut näpertelin talvella. 

Pannulappu on pala kirjaillun hameen helmaa, johon aplikoin pari kaurista. Lapun sisus on vanhasta pyyhkeestä. Sininen pyyhe vilkkuu nätisti reikäkirjailujen raoista.


Samalla mallilla leikkasin paperista ikkunaan koristeita lumitähtien tapaan. Kauriit ovat hennosti kullattua, valon läpi laskevaa paperia.


Pahvisen tabletin vahvistin vesiliukoisella lakalla. Pahvi oli valmiiksi tähtikuvioinen, ja liimasin siihen kauriiden lisäksi yhden ison kimaltavan tähden. Välillä pidän tabletin päällä vaihtokehyksen lasia, jolloin sitä voi pitää vaikka kukkaruukun alla. 


Rannekorun, jossa roikkuu pieni kauris, sain tuliaisiksi ja korvikset näpertelin puisista hahmoista ja nahkapaloista. Oikeanpuoleiset kauriit maalasin kultamaalilla ja sivelin niiden pinnalle kimalleliimaa. Enää ei tarvittu muuta kuin kiinnittää koukut sarvien koloihin. 

Vasemmanpuoleiset kauriit maalasin askartelumaaleilla tiplukkaiksi. Sillä välin kun ne kuivuivat, liimasin kaksi samankuvioista mutta erisävyistä nahkapalaa vastakkain. Sitten liimasin kauriit paikoilleen ja kiinnitin koukut tekemiini reikiin. 

Kaurisrahin esittelin postauksessa klikJalkaraheja ja siilimökki mehiläislaatikoista.

Metsäkauriista löytyy kuvia ja lukemista tunnisteella metsäkauriit ja koruista hakusanalla korut.





Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla