Kekkerit

 (Kristiina sanelee, Leila kirjoittaa)

 

 Terttu tupsahti taloon juhlimaan meidän kanssamme synttäreitään ja jaksoi tuskin kantaa tuomisensa yhdellä kantokerralla sisälle. Tuomisena oli iso vadelmakakku, piirakoita, graavilohta, pähkinöitä, kurkkua, suklaata, mustikoita ja teetä. Ennen Tertun tuloa Juha kipaisi kaupasta sankarille keltaiset ruusut ja koko porukalle salaattitarvikkeet. Tiina ja Pekka hommasivat äitimuorin juhliin mukaan, ja sillävälin Terttu laittoi pöydän koreaksi.


 Graavilohi  ja leivarissa lämmitetyt gluteenittomat piirakat, fetalla ja oliiviöljyllä maustettu babypinaatti/rucolasalaatti saivat lisämakua pähkinöistä. Aikoihin ei kuulunut muutakuin mussutusta kun kaikki herkut maistuivat niin hyvälle. 



 Jälkiruuaksi järkyttävän hyvä ja suuri gluteeniton vadelmakakku hävisi ihmeen nopeasti. Minäkin popsin ensimmäisen ison kakkupalan ennen kahvia. Eivätkä muutkaan tainneet kakkupalasten koossa kursailla. Missu oli ihan hiilenä kun se haistoi graavilohen, se ei yksinkertaisesti pysynyt poissa pöydältä. Kekkerit kestivät myöhään iltapäivään, eikä äiti olisi malttanut lähteä pois juhlista vielä silloinkaan kun vieraat jo lähti. Graavilohi teki hieman tepposensa ja vesi maistui vähän liiankin hyvin illansuussa. Aina kannattaa ottaa ilo irti kun se on vaan mahdollista.


Sankarikin sai vielä viedä hiukan juhlahumua kotiinsa, viemällä keltaiset kukkaset mukanaan.

-Kristiina

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla