Herätys talviunilta!

Voi pelakuu-raukat! Talven yli hengissä säilyneillä on vain muutamia lehtiä. Yksi hupakko päätti silti tehdä kukkasen ja kurottaa sitä kohti aurinkoa.


Muutama viikko sitten ostamistani saint paulioista toinen teki heti uudet nuput ja kukkii näin komeasti. Sen naapuri sensijaan kuoletti kaikki nuput, eikä uusia ole vielä näkyvissä.


Eilen suuntasin kauppaan ostaakseni uuden kevätesikon edellisen tilalle, mutta esikoiden puuttuessa valikoimista päädyin keltaiseen krysanteemiin. Viime keväistä krysanteemia yritin koko kesän saada kukkimaan uudestaan, mutta se tunki vain pitkiä varsia. Siinä vaiheessa kun kuistilla oli jo kylmä, vein kukan lintujen iloksi lintulaudan viereen. Ennen kuin varret jäätyivät, istuksivat tiaiset usein kukkaruukussa. 


Nukkumateista toinen keikahti ja toisestakaan ei ole enää paljon jäljellä. Ruukun kaunistuksena on suloinen kukkakeiju.


Enkelinsiiven nurjalta punaiset lehdet ovat kauniita koko vuoden. Siis ne harvat jotka eivät tipu ruskeina lattialle. Leikkelin enkelinsiipiä aika ankaralla kädellä, ja pistin parhaat latvukset juurtumaan ikkunalle vesilasiin.


Olkkarin ikkunan toisella puolella talvipukuinen orava mutusteli aamiaista lintulaudalla.


Makkarin ikkunasta näkyvä aurinkoinen maisema houkuttelisi oikeastaan pihalle, mutta taidan antaa pakkasen ensin laskea muutaman pykälän.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa