Rikkoutuneista astioista kaapille pinta


Ensin oli muodoltaan kaunis mutta väriltään ruma seinäkaappi. 
Hinkkasin siitä hikipäässä vanhat maalit pois ja hioin loput riekaleet pois näkyvistä. Olisinpa silloin tiennyt kuumailmapuhaltimesta! 

Sitten maalasin kaapin sisältä ja päältä siniseksi. Maali ei ollut vesiliukoista, ja pitempään kuin pensseliä, putsasin nahkaani. 
Ensin ei yleensä tule sotkua, mutta kun alan väsähtää, on maalitipluja joka puolella. Sama peli on muissakin näpertelyissä - alku siisti, lopussa kaaos.

Sellaisena kaappi oli monta vuotta, sinisenä, enimmäkseen jossain nurkassa lattialla, koska sille ei löytynyt seinältä sopivaa paikkaa. Kaappi ei päässyt kunnolla arvoonsa, kunnes kaverini teki sille jalat. Sehän muuttui ihan näköiseksi, eikä se enää ollutkaan seinäkaappi lattialla vaan lattiakaappi.

Olin kaappiin tyytyväinen aika pitkään. Mutta sitten tuli mosaiikki-innostus. Viime kesänä kaappi sai uuden pinnan rikkomistani astioista. Heikkouttaan hajoavat jos vähän vaan lattialle tippuvat. 


Puuhaan tarvittiin hyvää liimaa, jolla ennen massan laittamista sain muruset pysymään paikoillaan. Asettelin osan sirpaleista suurinpiirtein kukkasten muotoon, ja lopuksi täytin kukkasten välit. Ovet sai helposti irti saranoista, joten nekin sai laitettua homman ajaksi vaakatasoon. 


Seuraavana päivänä saumasin tason ja ovet jauhemaisella saumauslaastilla, jonka värjäsin vesiliukoisella värillä siniseksi. Sekoitan värin siinä vaiheessa, kun laasti on melkein valmista. Jouduin tekemään uutta seosta varmaan viisi kertaa, kun aina arvioin menenkin vähäisemmäksi. 


Sitten vaan putsasin pintoja vähän kerrassaan. Aluksi kaappi näytti ihan kamalalta. Mosaiikkityöt näyttävät aina epäonnistuineilta siinä vaiheessa kun ylimääräistä laastia alkaa pyyhkiä. Laastia on kai valmiinakin seoksena, mutta jauhemainen on kätevää ja edullisempaakin. 

Seuraavana päivänä kun laasti oli suurinpiirtein kuivaa, pyyhin loput sotkut ja pääsin ihailemaan lopputulosta. 


Lisää mosaiikkihommia:

 Rottinkinen lehtiteline

Sirpaleet talteen

 ja tässä

kuin myös tässä

ja hakusanalla mosaiikit

Kaappeja ja hyllyjä löytyy lisää tunnisteella kaapit ja hyllyt.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla