Hylätty rahi kunniapaikalle

Kampauspöydän rahi oli kolmijalkaisena vanhempieni vintissä ainakin vuodesta 1973. Se tuli muistaakseni jonkun ostoksen kylkiäisenä ja hajosi varsin pian. 

Yhtäkkiä hoksasin, että senhän voisi päällystää kanavatyöllä. Siinä vaiheessa ei puuttuvasta jalasta ollut tietoakaan, mutta kaverini lupasi tehdä uuden. 


Kävin kuitenkin vielä vähän penkomassa vintissä, ja sieltähän se kadonnut kapistus löytyikin. Jalka oli ehjä, mutta istuinosan pohjassa siinä kohdassa mihin jalka piti upottaa, oli halkeama. 



Sillä välin kun ompelin uutta päällistä, korjasi kaverini rahin puutteet. Hän iski jalan sisälle pienen puukiilan, jonka tarkoituksena oli laajentaa jalkaa sen verran, että se pysyisi liimauksen jälkeen kunnolla paikoillaan. Lisäksi hän liimasi halkeaman.

Siinä vaiheessa olin jo ehtinyt spreijata jalat pinkeiksi. Kanavatyössä, josta tein päällisen, on samanvärisiää lumpeita. 


Tein päällystyshommassa pari tuntia ihan turhaa työtä. Kirpusta ostamani kanavatyö oli himpun verran liian pieni, joten ompelin sen alle suunnilleen samanvahvuisesta kankaasta jatkon. Ongelma ilmeni kun rupesin nitomaan kangasta paikoilleen. Kangas oli nyt liian paksua taipuakseen nätisti nurkista. Pohjaan tuli kymmeniä reikiä, kun yhä uudelleen ja uudelleen yritin saada kangasta asettumaan. Lopulta ratkoin jatkokankaan irti, ja korvasin sen joustavalla, kaksinkertaisella trikoolla. Ompelin kanavatyön siihen kiinni, ja loppu sujuikin helposti. Sinisestä trikoosta  näkyy vain pieni kaistale.



Ennen päällisen ompelemista niittasin puolet litistyneestä tyynystä rahin pehmikkeeksi. Toisen puolen käytin työpöytäni ääressä olevaan tuoliin.  (Katso juttu Metsot taistelevat tuolissa.)





Lisää tuunattuja jakkaroita ja tuoleja

Lehmätuoli
Jalkaraheja ja siilimökki
Tuolit kuin karamellit
Kiiltokuvatuoli
Jakkara 1960-luvun tyyliin
Mummin ja ukin vanha jakkara
Jakkaroita ei koskaan ole liikaa

ja tunnisteella istuimet

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla