Melkein luomusoppaa

Tässä tulee helppo ja hyvä keitto-ohje, jonka aineksia voi vaihdella mieltymysten tai ainestarjonnan mukaan. Olen mukaillut keitossa Heidin herkkusopan ohjetta. Heidiltä opin esimerkiksi, että valkosipuli kannattaa aina kuullottaa öljyssä. En ole oikein osannut hyödyntää valkosipulia, vaikka olen tykännyt toisten sillä maustamista ruuista. Ehkä kuullotus onkin se tarvittava taikasana.

Tähän soppaa laitoin

luomua
kesäkurpitsaa
sipuleita
perunoita
kidneypapuja

kotimaista mutta ei luomua
kukkakaalia
kaalia 
valkosipulia

gluteenittoman kasvisliemikuution
tomaattimurskaa

kurkumaa
paprikajauhetta
mustapippuria
currya
kanelia

paistamiseen rypsiöljyä
vettä


Kuullotin ensin valkosipulin ja sipulin muruset öljyssä, ja lisäsin siihen vähitellen kaikki pieniksi pilkotut ainekset. 

Kun vesi toisessa kattilassa kiehui, sekoitin siihen kasviliemikuution, ja kaadoin veden ainesten päälle. Lisäsin tomaatin ja mausteet ja annoin sopan kiehua ehkä 40 minuuttia. Ennen syömistä se sai vielä hautua kuumassa kattilassa vartin. 


Lautaselle lisäsin raejuustoa. Hyvää oli. Joku toinen olisi ehkä lisännyt suolaa, mutta minulle riitti kasviliemikuution suolaisuus. 

Missu yritti päästä osingoille.


Missu tietää saavansa hatkat ruokapöydästä, mutta silti se kokeilee onneaan.


Keitto ei ollut tuoksun ja ulkonäön perusteella kovin kiinnostavaa, joten Missu siirtyi suosiolla kauemmaksi. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säärystimet virkkaamalla

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa