Epäonniset autovarkaat

Kauan, kauan sitten asuimme pienessä kyläpahasessa, missä isä oli nimismiehenä. Kotimme oli virka-asunto, ja talon toisessa päässä oli nimismiehen kanslia ja poliisiasema ja sen alakerrassa putkat.

Kerran kesäyönä nukuimme Anita-kaverini kanssa pihan aitassa, emmekä kuulleet mitään yön tapahtumista. Meitä niin harmitti, kun emme päässeet jännitysnäytelmään osallisiksi. 

Kylälle oli nimittäin tullut kaksi yritteliästä vieraspaikkakuntalaista autovarasta, jotka eivät mitä ilmeisemmin tienneet kuka kyläläinen asui missäkin. 

Miehet yrittivät varastaa tien toisella puolen olevan kerrostalon pihasta auton. Epäonni alkoi heti yrityksen alkumetreillä. 

Sen sijaan, että miehet olisivat aukaisseet auton jo valmiiksi avoimen oven, he rikkoivat kuskinpuoleisen ikkunan saadakseen oven sitä kautta auki. 
Joku talon herkkäuninen asukas kuuli unen läpi räsähdyksen ja helinää, kurkkasi  ikkunasta ja näki uppo-oudot miehet auton kimpussa. Valveutunut asukas soitti heti apuun sadan metrin päässä poliisiasemalla päivystäneet konstaapelit.

Varastettava auto ei lähtenyt käyntiin, joten miehet joutuivat lähtemään pakosalle jalkapatikalla. Toinen lähti pinttelemään pitkin kylänraittia ja toinen juoksi kiireellä toiseen suuntaan, suoraan poliisiaseman pihaan. 

Poliisit lähtivät hiljalleen ajelemaan pitkin kylänraittia auton poliisikyltti pimeänä. Vajaan kilometrin päässä autoon liftasi mies, jonka ystävälliset poliisit noukkivat kyytiin. Kyytiläinen ei osannut selittää, miksi hänen housujensa takamus oli kuorrutettu lasinsirpaleilla. 

Toisen varkaan pakoretki päättyi yhtä nolosti. Isä oli kiivennyt katolle katsomaan, josko miestä näkykyisi. Ei näkynyt, mutta sen sijaan Pekka katsoi pihalle äidin ja isän makkarin ikkunasta ja näki kirkkaan keltaiseen takkiin pukeutuneen vieraan miehen makaavan ikkunan alla. Mies oli painautunut seinää vasten litteäksi kuin lettu, mutta keltainen takki loisti kuin majakka. 




Ja mitä tästä 1970-luvun alussa tapahtuneesta tositarinasta opimme? No, ei kannata pukeutua keltaiseen, jos aikoo rosvousretken jälkeen piiloutua poliisiaseman pihalle valoisana kesäyönä. Eikä myöskään kannata liftata vieraaseen autoon. 

Lisää enemmän tai vähemmän pöljäilyä löytyy tunnisteella hupsut jutut.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla