Aika omituista ruokaa
Aina kun saan jostain ternimaitoa, teen siitä leivinuunissa uunipuuroa. Laitan puuroon ternimaitoa, vettä, puuroriisiä, suolaa ja pinnalle voinokareita. Vuokan voitelen voilla.
Tähän asti puuro on aina ollut herkullista. Sitä voi syödä sellaisenaan tai lisätä herkullisuutta voisilmällä, hunajalla ja kanelilla tai hillolla.
Nyt kävi niin, että taisin tehdä liian montaa asiaa kerralla. Unohdin nimittäin hämmentää puuroa. Ternimaito oli vielä vähän kohmeista, ja annoin ainesten olla hetken pöydällä ennen uuniin laittoa. Tarkoitukseni oli hämmentää aineksia, kunhan ternimaito olisi vähän vielä pehmennyt.
No hah-hah. Siinä vaiheessa kun lykkäsin astian uuniin, en muistanut koko hämmentämistä.
Kun otin vuokan muutaman tunnin päästä uunista, puuro näytti tosi omituiselta. Pohjapuoli oli kovaa uunipuuroa ja pinta oli uunijuustoa. Maku ei ollut paha, mutta ruoka oli tosi omituista. Syötyä se tuli, joten ei hätää.
Ternimaito on muuten paljon proteiinirikkaampaa kuin tavallinen maito. Siitä tulee myös hyvää pannukakkua.
Koska puuroannos ei näytä kovin kauniilta, laitan postauksen koristeeksi Anitan leipurilta tilaaman kakun. Sen voimalla työhönpaluu loman jälkeen oli tuntunut mukavammalta.
Kakun täytteenä oli ollut mansikkaa ja vaniljakreemiä. Aika makoisalta kuulostaa.